2022. tél: A szeretet mártírjai
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Kiemelik II. János Pál koporsóját

2011. február 24. 08:11

Kiemelik az öt évvel ezelőtt elhunyt II. János Pál pápa koporsóját, így a boldoggá avatására érkező hívők egy rövid ideig a szentatya előtt mondhatják el imáikat.

A Vatikán egyben arra is figyelmeztette a ceremóniára érkezőket, hogy ne dőljenek be az interneten jegyeket áruló csalóknak. „II. János Pál pápa boldoggá avatására – így volt ez a kezdetektől fogva – nem kell jegyet váltani” – olvasható a Vatikán által kiadott közleményben.

Az olasz hatóságok és egyházi források szerint mintegy egymillió hívő érkezhet a misére, ahol a 2005-ben elhunyt Karol Wojtyła egy lépéssel közelebb kerülhet a szentté avatáshoz. A Szent Péter-téren tartandó esemény felidézi a pápa öt évvel ezelőtti temetését, amely az évszázad egyik legnagyobb médiaeseménye volt; a Szent Péter bazilika alatti kriptából ugyanis erre az alkalomra exhumálják a pápa koporsóját, amelyet a bazilika főoltára alatt lehet majd megtekinteni.

Egy nappal a mise előtt virrasztást tartanak a római Circus Maximusban, majd május 2-án hálaadási ima következik a Szent Péter-téren; ekkor foglalja el új, végső nyughelyét II. János Pál pápa, akinek koporsóját a bazilika oldalkápolnájába helyezik. Ahhoz, hogy a pápát szentté avathassák, még egy csodát kell az egyháznak deklarálni; az első egy 49 éves francia apáca nevéhez fűződik, aki a pápához való fohászkodása után épült fel Parkinson-kórjából.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tél: A szeretet mártírjai
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár