2022. ősz: Megrázó másnapok
ITT támogathatsz bennünket

A törökök tanítják a demokráciát az araboknak

2007. augusztus 7. 14:00

Törökország európai érdemeiről, teljesítményeiről, az iszlám és a demokrácia összehangolási törekvéseiről, valamint az európai uniós vitákról írt könyvet az MTI felelős szerkesztője.

Az Oszmán Birodalom iránt a sokat emlegetett százötven év okán mindig nagy volt az érdeklődés Magyarországon. A későbbi korszakokra azonban már kevésbé irányult kitüntetett figyelem. Az Európai Unió kapujához fél évtizede megérkező törökök Kelet és Nyugat hídján őrt álló, egyszerre európai ás ázsiai országként jelenleg is tevőleges szerepet vállalnak a terrorizmus elleni nemzetközi küzdelemben, miközben meg kell küzdeniük saját emésztő belső problémáikkal is.

A hazai közvélemény keveset tudhat a birodalom bukása utáni évtizedekről, a törökök európai érdemeiről. A török teljesítményt megalapozó múlt megértésében nyújthat feltétlen segítséget Flesch István a köztársasági Törökország történetével foglalkozó új könyve, amelyből az olvasó teljes áttekintést kaphat Törökország huszadik századi históriájáról.

Vagyis képbe kerülhet a törökök világháborús krízishelyzeteiről, katonai puccsairól, a ciprusi, örmény és kurd kérdésről, az iszlám és a demokrácia összehangolási törekvéseiről, valamint az európai uniós vitákról. A könyv szerzője, Flesch István az MTI felelős szerkesztője. Atatürk és kora című könyve 2004-ben jelent meg a Corvinánál.

Flesch István: A Török Köztársaság története. A köztársasági Törökország történetének rövid összefoglalása. Corvina Kiadó, Bp., 2007. 168 o. Ára: 1600 Ft.

A sorozat további kötetei:

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. ősz: Megrázó másnapok
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár