2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Ingyenes audiokalauzzal ünneplik Liverpool popzenei örökségét

2007. február 1. 13:15

A világ leghíresebb és talán leggazdagabb popzenei örökségét magáénak tudható Liverpool különleges vállalkozásba fogott: ingyen letölthetővé tették az első mp3-audiokalauzt.

A zenei hagyományok nyomában barangolók hathatós segítséget kaptak a 2008-as év kulturális fővárosától: a 80-as évek egyik zenekara, a Wah! Heat frontemberének, Pete Wylie kommentárjai segítségével fedezhetik fel az elmúlt 50 év történetét.

Liverpool 2008

A zenei részletekkel tarkított bőbeszédű narraciót hallgatva a turisták és érdeklődők bejárhatják a leghíresebb koncertek helyszíneit, a lemezboltokat és a fontosabb kiadók épületeit, és felkereshetnek minden olyan helyszínt, amely szerepet játszott abban, hogy Liverpool vált Anglia zenei fővárosává.

A túra a Beatles indulásánál bábáskodó Cavern Clubot, a slágerlistás zenészeket felvonultató Dicsőség falát, a szintén Beatles miatt ismertté vált Jacaranda Clubot és Brian Epstein egykori boltját, a NEMS-et is érinti.

Az audiokalauz a 2008-as kulturális főváros programjainak hivatalos oldaláról tölthető le, a szervezők reményei szerint turisták milliói veszik majd igénybe ezt a különleges szolgáltatást. A hallgatnivaló mellé egy 36 oldalas, pdf-ben letölthető füzetke, a Sound City is jár, amely egy zenei térkép mellett a leghíresebb zenészeket ismerteti, majd pedig betekintést kínál az aktuális zenei élet eseményeibe, programjaiba és helyszíneibe.

A szigetországban egyre több helyen gondolnak az mp3-lejátszókkal közlekedőkre: nemrég arról számoltunk be, hogy a brit építészhét rendezői podwalk-kiegészítővel szerelték fel látogatóikat. A podcast (audiokalauz) és a walk (séta) szavak összetételéből létrejött eszköz segítségével letölthető mp3-ak útmutatásai alapján meghatározott helyről indíthatunk londoni városnéző sétát.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár