2023.tavasz: Régi csibészek
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Legbrutálisabb gyilkosságával örökre beírta magát a történelembe Hasfelmetsző Jack

2021. március 16. 14:38 Múlt-kor

1888. szeptember 30-ának korai óráiban a londoni Mitre téren holtan találták a 46 éves Catherine Eddowest, akinek testét borzalmasan megcsonkították – és bal veséjét is eltávolították. Figyelmeztetés: a cikk a nyugalom megzavarására alkalmas képeket tartalmaz.

Borzalom az utcakövön

A Hasfelmetsző Jack néven ismert, máig azonosítatlan sorozatgyilkos negyedik áldozatának holttestére Edward Watkins rendőrtiszt bukkant.

A gyomorforgató felfedezést még félelmetesebbé tette az a tény, hogy Watkins és a többi éjszakai járőr a környéken semmi rendkívülit nem tapasztalt a téren a gyilkosságot megelőzően. Eddowes gyilkosa gyorsan és csendesen csapott le, majd eltűnt az éjszakában.

Habár a rejtélyes gyilkos eddigre már legalább három nőt megölt, az, amit Eddowes testével művelt, különösképpen sokkolta a közvéleményt.

Az egyre riadtabb, félelemben élő londoniak gondolatait nem lehetett elterelni a brutális bűncselekményről, és nem véletlen az sem, hogy ez a gyilkosság határozta meg az utókor számára is Hasfelmetsző Jack véres „örökségét”.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2023.tavasz: Régi csibészek
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Catherine Eddowes holtteste a halottasházban (kép forrása: Wikimedia Commons)Catherine Eddowes holtteste a halottkémi vizsgálat után (kép forrása: Wikimedia Commons)Catherine Eddowes holttestéről készült halottkémi fénykép (kép forrása: Wikimedia Commons)A Catherine Eddowes holttestéről készült rendőrségi rajz (kép forrása: Wikimedia Commons)Elizabeth Stride holtteste (kép forrása: Wikimedia Commons)„Az East End-i Éberségi Bizottsággal: Egy gyanús alak” – rajz az Illustrated London News című lap 1888. október 13-ai számában (kép forrása: Wikimedia Commons)A pontos hely a Mitre téren, ahol Catherine Eddowes holttestét megtalálták (kép forrása: Wikimedia Commons)A Punch című szatirikus lap karikatúrája a nyomozás eredménytelenségéről, 1888. szeptember 22. (kép forrása: Wikimedia Commons)„A pokolból” írt levél (kép forrása: Wikimedia Commons)

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár