Forró magyar őszök

Tévéfilm az erotikus kellékek nagyasszonyáról

2010. augusztus 15. 17:32 MTI

Filmet forgat a ZDF német televízió Beate Uhse (1919-2001), az erotikus kellékek világszerte ismert nagyasszonyának életéről.


A televíziós csatorna szerint "Németország egyik legnagyobb személyiségének életéről és munkásságáról" szól majd a Beate Uhse - Ich will Freiheit für die Liebe (Szabadságot a szerelemnek) című film. A szombat esti produkciónak szánt alkotás Uhse karrierjét mutatja be a második világháborútól az ötvenes-hatvanas évekig.

"Beate Uhsét olyan szabadgondolkodóként ábrázoljuk, amilyen valójában volt: aki kívülálló volt a társadalomban, amelynek részese akart lenni. Ugyanakkor ő is szerelemre, családi boldogságra és biztonságra vágyott" - mondta el a ZDF szóvivője.

A filmet a Zeitsprung Entertainment produkciós cég készíti, amely a Contergan című filmet is forgatta: a közszolgálati televízió megrázó dokumentumfilmben hívta fel a figyelmet egy több évtizeddel korábban forgalmazott, azóta betiltott fogamzásgátló, a Contergan szedése következtében torzan, végtaghiányosan született több ezer úgynevezett "Contergan-bébi" máig is tartó szenvedéseire.

A Beate Uhséról készülő film forgatási munkálatait Hansjörg Thurn rendezésében előreláthatóan októberben kezdik meg. A főszereplő kilétéről egyelőre nem közöltek információt.

Beate Uhse Németország első női pilótája volt, de az igazi hírnevet a szexipar hozta meg számára: a második világháborút követően megalapította a világ első szexboltját. Mára a Beate Uhse részvénytársaság az erotika piacának legfontosabb szereplőjévé vált, üzletei tizenhat európai országban vonzza vásárlók millióit.

2019. ősz: Forró magyar őszök
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!