Őrült uralkodók

11 egyedülálló filmes helyszín az Egyesült Királyságban a Harry Pottertől a Trónok harcáig

2019. március 4. 18:46 Múlt-kor

Nagy-Britannia vidéki házai és kastélyai közül sok nemzetközileg is ismertté vált az idők során a brit filmiparnak köszönhetően, melynek legsikeresebb kulturális exporttermékei a krimik és a kosztümös drámák. Az ezek helyszínéül szolgáló impozáns otthonok és takaros falvak gyakran válnak a legfelismerhetőbb forgatási helyszínekké, ezáltal a turisták érdeklődését is felkeltik. Alább látható 11 a szigetország legismertebb ilyen helyszínei közül.

Highclere
Kép forrása: houseandgarden.co.uk

Highclere Castle, Hampshire

A várszerű Highclere-ház már a Downton Abbey forgatása előtt is több okból igen nevezetes volt. A Charles Barry tervezte ház és az azt körülvevő, Lancelot „Capability” Brown tájkertész által tervezett parkos kert Carnarvon earljeinek és elődeiknek székhelye volt már a 17. század végétől, és az 1920-as évektől itt volt megtalálható az ötödik earl kiterjedt egyiptológiai gyűjteménye is – ez a Carnarvon earl volt az, aki finanszírozta a Tutanhamon fáraó sírját megtaláló Howard Carter egyiptomi expedícióit. Az utóbbi években azonban mégis a Downton Abbey című kosztümös sikersorozat helyszíneként vált széles körben ismertté, miután a külterei, nagycsarnoka és több hálószobája is kiemelt szerepet kapott.

2019. nyár: Őrült uralkodók
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft
Kép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: designimage.co.ukKép forrása: Highlight HollywoodKép forrása: PinterestKép forrása: educate-inform-entertain.eklablog.comKép forrása: chatsworth.orgKép forrása: perioddramas.comKép forrása: afilmutiopia.wordpress.comKép forrása: popsugar.comKép forrása: PinterestKép forrása: getyourguide.comKép forrása: ibtimes.co.uk

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!