2020. nyár: A magyar film 30 felejthetetlen pillanata
ITT támogathatsz bennünket

11 egyedülálló filmes helyszín az Egyesült Királyságban a Harry Pottertől a Trónok harcáig

2019. március 4. 18:46 Múlt-kor

Nagy-Britannia vidéki házai és kastélyai közül sok nemzetközileg is ismertté vált az idők során a brit filmiparnak köszönhetően, melynek legsikeresebb kulturális exporttermékei a krimik és a kosztümös drámák. Az ezek helyszínéül szolgáló impozáns otthonok és takaros falvak gyakran válnak a legfelismerhetőbb forgatási helyszínekké, ezáltal a turisták érdeklődését is felkeltik. Alább látható 11 a szigetország legismertebb ilyen helyszínei közül.

Highclere
Kép forrása: houseandgarden.co.uk

Highclere Castle, Hampshire

A várszerű Highclere-ház már a Downton Abbey forgatása előtt is több okból igen nevezetes volt. A Charles Barry tervezte ház és az azt körülvevő, Lancelot „Capability” Brown tájkertész által tervezett parkos kert Carnarvon earljeinek és elődeiknek székhelye volt már a 17. század végétől, és az 1920-as évektől itt volt megtalálható az ötödik earl kiterjedt egyiptológiai gyűjteménye is – ez a Carnarvon earl volt az, aki finanszírozta a Tutanhamon fáraó sírját megtaláló Howard Carter egyiptomi expedícióit. Az utóbbi években azonban mégis a Downton Abbey című kosztümös sikersorozat helyszíneként vált széles körben ismertté, miután a külterei, nagycsarnoka és több hálószobája is kiemelt szerepet kapott.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2020. nyár: A magyar film 30 felejthetetlen pillanata
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft
Kép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: houseandgarden.co.ukKép forrása: designimage.co.ukKép forrása: Highlight HollywoodKép forrása: PinterestKép forrása: educate-inform-entertain.eklablog.comKép forrása: chatsworth.orgKép forrása: perioddramas.comKép forrása: afilmutiopia.wordpress.comKép forrása: popsugar.comKép forrása: PinterestKép forrása: getyourguide.comKép forrása: ibtimes.co.uk
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

július 9.Mai évfordulók

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár