2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből
E-folyóirat | A Múlt-kor negyedévente megjelenő, tematikus online folyóirata.

A régi Hollywood csillagai 18. évfolyam 4. szám | Korábbi számok

Büszke volt magyar származására Hollywood ügyeletes nőcsábásza, Tony Curtis

„Már korán eldöntöttem, hogy nem akarok egyszerű színész lenni. Sztárnak akarom érezni magam. Ott akartam hagyni a lábnyomomat a hollywoodi járdán, amelyre végül lehetőségem is nyílt. A magazinok címlapján akartam szerepelni, gyönyörű lányokkal kiszállni a limuzinomból az elegáns partikon. Mindezt megkaptam.”

 

A „butuska szépség”, aki véletlenül feltalálta a wifit

„Bármelyik lány lehet elbűvölő. Csak annyi kell, hogy nyugodtan állj, és nézz bután.” Az idézetet egy rendkívül szép, ám legalább annyira okos hölgynek tulajdonítják. Ő volt Hedy Lamarr, a világ egyik legszebb asszonya.

 

Richard Burton és Elizabeth Taylor viszonyát még a pápa is elítélte

A színészfenomén fiatalkorában remek rögbi játékos volt, és ha a sportot választja, akkor talán megdobogtatta volna a walesi nemzet szívét, színészként viszont egy világ lehetett hálás neki.

 

Üstökösként tűnt fel Hollywood egén, hulló csillagként végezte Veronica Lake

Fénykorában igazi sztár volt, Marlene Dietrich, Ingrid Bergman és Joan Crawford pályatársa. Számos nagy sikerű filmben játszott: üstökösként tűnt fel, mégis hulló csillagként végezte.

A női önállóságot nem tűrő Hollywood gyűrte maga alá a tragikus sorsú Frances Farmert

Frances Farmer egész életében súlyos mentális problémákkal küszködött. A színésznő azonban csak egy Hollywood bukott angyalai közül.

Nem indult könnyen Grace Kelly és a monacói herceg tündérmesének tűnő házassága

A világ boldogan ünnepelte a régi és az új arisztokrácia (egy sztár és egy herceg) egyesülését. A helyzet viszont hosszabb távon nem volt ilyen egyszerű.

Kétszer is meghódította Amerikát „az ördög eszközének” nevezett Ingrid Bergman

Karrierje Svédországból indult, de 23 évesen már Hollywoodban színészkedett. Amerika imádta, majd erkölcstelennek nevezte és kivetette.

Különc háborús figurák tették híressé Donald Sutherlandet

Bár Hollywood egyik legismertebb színészei közt tartják számon, Sutherlandot több évtizedes karrierje során egyszer sem jelölték Oscarra.

B-horrorok mellékszereplőjéből vált színész- és rendezőcsillaggá Clint Eastwood

Eastwood egy borostás, szúrós szemű, kissé cinikus, ponchós cowboy alakjában meghódította a világot az 1960-as években.

 

Aki faképnél hagyta Hollywoodot azért, hogy apáca lehessen: Dolores Hart

Dolores Hart – akárcsak Grace Kelly – Elvis Presley oldalán kapott női főszerepet. Gyorsan felívelő filmes karrierének még az elején tartott és csak 24 éves volt, amikor hátat fordított a hírnévnek, hogy egy kolostorban elvonultan élhessen.

 

Felesége halála miatt állt be a seregbe Clark Gable, Hollywood királya

Clark Gable-ról legtöbbünknek Rhett Butler alakja ugrik be az Elfújta a szél című filmből. A filmcsillag, akit Amerika „Hollywood királyaként” tisztelt, karrierje során több mint hatvan filmben játszott, és csaknem három évtizeden keresztül Hollywood kiemelt sztárjai közé tartozott.

A lapszám többi cikke:

Hollywood első számú maffiavezére, Al Pacino
Bezár