Hitler elfeledett szövetségesei

Hét meglepő tény a középkorról

2016. május 17. 13:16

A 21. századi ember számára a középkor sokszor egy távoli, idegen világot jelent. Dr. Gillian Polack és Dr. Katrin Kania, a nemrég megjelent The Middle Ages Unlocked: A Guide to Life in Medieval England, 1050-1300 című könyv szerzője a jogtól kezdve a valláson és oktatáson át a művészet, a mágia és a mindennapi élet különböző aspektusainak kérdésköréig számos témát boncolgatva tárja fel a középkori Anglia történetét, amely sok szegmensét tekintve korántsem tér el annyira mai világunktól, mint gondolnánk. A historyexra.com a munka alapján hét kevéssé ismert tényt gyűjtött össze a középkori Angliáról.

Hét meglepő tény a középkorról

Veszélyes sertések

A középkorban a húsukért nevelt disznókat gyakran az extenzív állattartásra jellemző körülmények között tartották, ami azt jelentette, hogy a sertések gyakorta jelentek meg a legelőkön és az erdőkben, így pedig az emberek is jóval többször találkozhattak velük, mint manapság.  Előfordult, hogy ezek a találkozások halálos kimenetelűek voltak.

Több olyan feljegyzés is született, amely gyermekek disznók által történt megevéséről számoltak be. A 13. századtól kezdve a sértettek már jogi eljárást is kezdeményezhettek a disznó elkövetőkkel szemben. Angliában az ilyen eljárások ritkának számítottak, Franciaországban, különösen Párizs környékén azonban gyakoribbak voltak. A perek általában a sertések halára ítélésével végződtek.

Magazin

Címkék
Galériák
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!