2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Hét meglepő tény a középkorról

2016. május 17. 13:16

A 21. századi ember számára a középkor sokszor egy távoli, idegen világot jelent. Dr. Gillian Polack és Dr. Katrin Kania, a nemrég megjelent The Middle Ages Unlocked: A Guide to Life in Medieval England, 1050-1300 című könyv szerzője a jogtól kezdve a valláson és oktatáson át a művészet, a mágia és a mindennapi élet különböző aspektusainak kérdésköréig számos témát boncolgatva tárja fel a középkori Anglia történetét, amely sok szegmensét tekintve korántsem tér el annyira mai világunktól, mint gondolnánk. A historyexra.com a munka alapján hét kevéssé ismert tényt gyűjtött össze a középkori Angliáról.

Veszélyes sertések

A középkorban a húsukért nevelt disznókat gyakran az extenzív állattartásra jellemző körülmények között tartották, ami azt jelentette, hogy a sertések gyakorta jelentek meg a legelőkön és az erdőkben, így pedig az emberek is jóval többször találkozhattak velük, mint manapság.  Előfordult, hogy ezek a találkozások halálos kimenetelűek voltak.

Több olyan feljegyzés is született, amely gyermekek disznók által történt megevéséről számoltak be. A 13. századtól kezdve a sértettek már jogi eljárást is kezdeményezhettek a disznó elkövetőkkel szemben. Angliában az ilyen eljárások ritkának számítottak, Franciaországban, különösen Párizs környékén azonban gyakoribbak voltak. A perek általában a sertések halára ítélésével végződtek.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár