2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Könnyűzenei albummal népszerűsítik a Balaton természeti értékeit

2023. február 2. 16:05 MTI

A Balaton környezeti értékeire hívják fel a figyelmet tizenkét zenész és zenekar dalai, amelyek a Balatorium ökológiai, kulturális eseménysorozat keretében egy tematikus albumon jelennek meg.

Balaton
Kép forrása: Wikipedia / txd / CC BY 2.0

A Balatorium a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként egy tudományos, meglévő kutatásokat összegző edukációs program, amely kulturális-művészeti eszközökkel mutatja be a Balaton és térségének ökológiai összefüggéseit – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A kezdeményezéshez csatlakozva a Banana Records összefogta a magyar zenei színtér képviselőit, hogy együtt tegyenek a Balaton jövőjéért. Az ismert előadók mellé fiatal tehetségek jelentkezését is várják.

A projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával, a PAD Alapítvány és a szabadonbalaton szakmai mentorálásával jön létre.

A Balatorium kutatók és művészek összefogása a Balatonért, amely kulturális programokon keresztül igyekszik láthatóvá tenni a tó összetett ökoszisztémáját, és hozzájárulni a jövőjét érintő kérdésekben folytatott párbeszédhez.

A cél rábírni a tó használóit arra, hogy új szempontok mentén gondolkodjanak Közép-Európa legnagyobb tavának fontosságáról.

Mint a közleményben kiemelik, a Balaton nemcsak lakóövezetként, turisztikai desztinációként, fesztivál- vagy gasztrocélpontként funkcionál, hanem számos élőlény komplex élőhelye is.

A hazai zeneipar kiválóságai vállalták, hogy egy-egy új dal megalkotásával közvetítik a Balaton védelmének fontosságát. A tervek szerint még idén a Banana Records gondozásában jelenik meg egy tematikus album olyan közreműködőkkel, mint Deva, Hegedűs Józsi, Iamyank, a Jazzbois, Mmamt, a Mordái, Onakom, a SunMa, a Wave of Sound, a Wavy és Zalai Richárd.

Pályázatot is hirdetnek, amelynek révén egy előadó vagy zenekar egy dallal csatlakozhat az előbb említett zenészek sorához, és lehetőséget kap arra, hogy saját szerzeménye is szerepeljen a lemezen.

Az Analog Balaton tagjai által a Balatonnál rögzített természeti hangokat a résztvevők bármelyike szabadon felhasználhatja.

A beérkező pályázatokat március 15. éjfélig várják.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár