Hitler elfeledett szövetségesei

Szkeptikusok szervezik a Darwin-napot

2007. február 5. 18:00

Darwin-napi megemlékezésre buzdít a Szkeptikus Társaság február 12-én. Tavaly 18 országban több mint hatszáz eseményt szerveztek az evolúciós elmélet atyjának tiszteletére.

A szervezet az esemény tiszteletére létrehozta www.darwinnap.hu oldalt, ahol az idei programok bemutatása mellett cikkek olvashatók az evolúcióról, Charles Darwinról, könyv- és linkajánlók kereshetők további forrásanyagokhoz, és letölthetõ Darwin A fajok eredete címû mûve is.

A honlapról egyebek között megtudható, hogy az egyedi ünnepen a Pécsi Tudományegyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen előadásokat tartanak az evolúciós vitákról, Budapesten, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban pedig már látható a Darwin életét és munkásságát bemutató kiállítás. A nagyobb, szervezett programok mellett kisebb ünnepségeket is lehet rendezni, ezekhez a szervezők reményei szerint a honlapról is merítenek majd ötleteket.

Hraskó Gábor biológus, "szkeptikus" az MTI-nek elárulta: az eseményeket nem ők szervezik, csak fórumot biztosítanak azok bemutatásához, de abban reménykednek, hogy előbb utóbb minél többen csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Az igazi nagy nemzetközi ünnepségre azonban 2009-ben kerül majd sor: ekkor lesz Charles Darwin születésének 200. évfordulója, és ebben az esztendőben lesz 150 éve annak, hogy megjelent Darwin legismertebb és legjelentősebb műve, A fajok eredete.

(Múlt-kor/MTI)

Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!