2020. tél: Legendás anyósok
ITT támogathatsz bennünket

A III/III krónikája

2013. május 15. 14:24

Új honlap indult, ahol a Kádár-korszak politikai rendőrségével kapcsolatos legújabb kutatási eredményekről tájékozódhatunk. A kezdeményezés célja a közelmúlt történetének megismertetése, a tudományos kutatások, megállapításainak összefoglalása, a kádárizmusról szóló társadalmi párbeszéd elősegítése.

Új internetes honlap indult www.iii-iii-kronika.hu címen, amely a Kádár-korszak politikai rendőrségével kapcsolatos kutatási eredményeket teszi közzé. A honlap készítőinek köszöntőjéből kiderül, hogy az oldalak tartalma folyamatosan frissül, bővül, a nap krónikája rovatban például az aktuális dátumhoz kötődő eseményekről olvashatunk.

A honlap a III/III. krónikája címet viselő tudományos-ismeretterjesztő munka digitális mellékleteként jött létre. Az itt közölt tartalmak kiegészítik a 2013 áprilisában megjelent könyv tartalmát, áttekintést adnak az elmúlt másfél évtized kutatási eredményeiről, valamint megjelenítik az OSZK-1956-os Intézetében végzett kutatások megállapításait.

A honlap felvázolja a Kádár-kori állambiztonsági szervezet működését, megismerhetjük a parancsnokokat, a hálózati személyeket és a tartótiszteket, statisztikákat böngészhetünk, illetve feltérképezhetjük az állambiztonság legfontosabb helyszíneit, így például a titkos lakásokat. Az oldalt mozgóképes anyagok színesítik, s egy hasznos linkgyűjtemény kalauzolja tovább a korszak iránt érdeklődőket.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2020. tél: Legendás anyósok
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár