Hitler elfeledett szövetségesei

Látogatható lesz Honecker bunkere

2008. július 29. 09:18

Augusztustól ugyanis látogatható lesz a hajdani Német Demokratikus Köztársaság párt és állami vezetői számára 1983-ban átadott atombunker.

Augusztus 2-ától átmenetileg megnyitják a nagyközönség előtt Prendenben az Erich Honecker és legszorosabb munkatársai részére 1978 és 1983 között megépített többszintes atombunkert, adta hírül vasárnap az RBB regionális tévéállomás.

Az NDK párt és állami irányítójának - az 1994-ben chilei emigrációban, 82 évesen elhunyt - Honeckernek és vezető kommunista kádereinek negyedszázada átadott titkos katonai bázisa Berlintől 40 kilométerre északra fekszik. Az egyelőre csak 3 hónapon át látogatható biztonsági komplexumban idegenvezetők kísérik a hidegháborús korszak kelet-németországi vadhajtásaira kiváncsi turistákat.

A szervezők szerint szeptemberben és októberben számos iskolai diákcsoport is felkeresi majd a prendeni atombunkert. Ez azért is lenne fontos, mert a július végén nyilvánosságra hozott felmérések azt tükrözik, hogy 18 esztendővel a két német állam újraegyesítése után nagyon kevés valós információjuk van a fiataloknak, a térképekről eltűnt és az NSZK-ba beolvadt hajdani NDK-ról.

(Múlt-kor/FH)

Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!