2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Visszatér a Savaria Történelmi Karnevál

2022. július 18. 18:05 MTI

Két év kényszerű kihagyás után idén augusztus 25-28. között újra megrendezik Savaria Történelmi Karnevált Szombathelyen – tájékoztatták az MTI-t a szervezők. Huszonkilenc helyszínen 300 programot kínálnak a négy nap során; a karnevál legfőbb látványosságának a több száz résztvevővel zajló jelmezes felvonulás ígérkezik, amelyet augusztus 26-án és augusztus 27-én tartanak – olvasható a közleményben.

Savaria Történelmi Karnevál 2019
Legionariusok felvonulása a 2019-es Savaria Karneválon (Facebook / Savaria Történelmi Karnevál)

A már jól bevált helyszínek, a Történelmi témapark, az Öreg Város Vására, a Sörtér, a Borok utcája vagy a Művészetek utcája mellett új helyszínként csatlakozik a szombathelyi székesegyház előtti téren a szerzetesi kirakodóvásár, illetve a püspökvár udvara is, ahol különleges koncerteket tartanak – írták.

Szombathely főterén ismét felállítják majd a Fórum Színpadot, ahol koncertek és táncbemutatók lesznek. Fellép például Radics Gigi, a Vad Fruttik, Szűcs Gabi, az Elefánt, az Aurevoir, a Bohemian Betyars és a Parno Graszt is.

A Történelmi Témaparkban katonai hagyományőrző egyesületek képviselői római kori harci bemutatókat rendeznek, fellépnek a Savaria Legio Egyesület, a Magor Íjász Hagyományőrző Egyesület, a Collegium Gladiatorium Egyesület tagjai, bemutatót tart az Északi Gárda és Kassai Lajos lovasíjász is. A látogatók bepillantást nyerhetnek az ókori katonai táborok életébe, megismerhetik a bronzöntő és a kovácsműhely működését is.

A Sörtéren felállított színpadon mások mellett fellép az Isis Big Band, a Bognár Szilvia Sextet, a Takács Tamás Blues Band, a Mágikus Mintha, a Coprive és a Cimbaliband Együttes is.

A színházkedvelőket idén is várja a karneválszínház a megyeháza udvarában, ahol a Weöres Sándor Színház és az Orlai Produkciós Iroda előadásában Stephen Sachs Valódi hamisítvány című vígjátékát adják elő, Hernádi Judit és Kern András főszereplésével.

Szintén a karneváli helyszínek egyike lesz idén a Zsidó Kultúra Háza, melynek udvarán három napon át várják a látogatókat a Gólem Színház előadásaival, de fellép Malek Andrea és a Jazzrael, valamint találkozhatnak az érdeklődők Szabó T. Anna költővel is.

Az Isis Galériában a karnevál napjaiban képző- és iparművészek kiállításai nyílnak, valamint komolyzenei koncertekkel várják a közönséget

A Gayer park fái alatt szabadtéri előadások lesznek, Thalia kertjében játszóházzal és gyermekelőadásokkal várják a legkisebbeket.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár