2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A Vizuális Művészet Tanszék végzősei is bemutatják munkáikat a Múzeumok éjszakáján 

2024. május 27. 12:20 MTI

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) Andrássy úti főépületében és az Epreskertben különleges tárlatvezetések és összeművészeti produkció, valamint a végzős hallgatók munkáit felvonultató képzőművész diplomakiállítás várja az érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján.

MKE
Részlet a 2024 május 22-i diplomavédésről – illusztráció (Facebook / Magyar Képzőművészeti Egyetem)

Múzeumok éjszakája – Különleges tárlatvezetésekkel és képzőművész diplomakiállítással várja az érdeklődőket a MKE

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) Andrássy úti főépületében és az Epreskertben különleges tárlatvezetések és összeművészeti produkció, valamint a végzős hallgatók munkáit felvonultató képzőművész diplomakiállítás várja az érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján, június 22-én – közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

A Múzeumok Éjszakáján az Epreskertbe látogatók a Képzene című programon az MKE és a Zeneakadémia növendékeinek közös produkcióját tekinthetik meg.

Szintén a terézvárosi kertben Szabó Ádám szobrászművész, az MKE docense tart a nagymesterek és tanítványaik tanulóéveiből merített, anekdotákkal tarkított bemutató sétát – olvasható a közleményben.

Mint írják, az MKE kiemelt eseménye az egyetem Andrássy úti főépületében a Képzőművész MA Diplomakiállítás, az újonnan alapított Vizuális Művészet Tanszék végzős évfolyamának első, nagy bemutatkozása. A tárlatot az MKE rektora, Erős István nyitja meg az évszázados kiállítási hagyományokra visszatekintő Barcsay teremben és az Aulában.

A Művészeti Anatómia Tanszék az MKE egyik különleges kuriózuma, gyűjteményének bemutatása minden évben a Múzeumok éjszakája programsorozat népszerű eseménye.

Idén Kőnig Frigyes Munkácsy Mihály-díjas festőművész, professzor emeritus mesél az érdeklődőknek az oktatáshoz használt izgalmas tárgyakról, melyek között olyan ritkaságok is megtalálhatók, mint Székely Bertalan lovának csontváza, a különböző állatpreparátumok vagy az arcrekonstrukciókhoz használt furcsa segédeszközök.

Az Magyar Képzőművészeti Egyetem főépületében szervezett sétákon a Múzeumok éjszakája látogatói megismerhetik a műemlék épület Lotz-freskókkal díszített belső tereit és iparművészeti műremekeit.

Az egykori Mintarajztanoda és a Régi Műcsarnok épületegyüttesében Romoda Klára, az MKE egykori munkatársa tart tárlatvezetést, Bojtos Anikó művészettörténész pedig a nemrég felújított, egyedülálló Lotz Károly falképeket mutatja be. A festő- és szobrászrestaurátok műhelyében Heitler András, az MKE docense és Káldi Richárd művésztanár vezeti körbe az érdeklődőket – olvasható a közleményben.

Bővebb információk a programokról a www.mke.hu weboldalon találhatók – áll az összegzésben.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár