2021. tavasz különszám: 18 festmény, amit imádunk
ITT támogathatsz bennünket

A hivatalos tagadás ellenére valószínű, hogy Új-Guinea kannibáljai ölték meg Michael Rockefellert

2021. április 22. 17:06 Pásztor Kristóf

A szellemek bosszúja

A fej levágása után – a történet szerint – a férfiak meglékelték a koponyát, és elfogyasztották az agyat. Ezután megsütötték és megették a húsát, combcsontjaiból tőröket faragtak, sípcsontjaiból pedig halászathoz szigonyhegyeket. Vérét összegyűjtötték, és magukra öntötték, miközben rituális táncokat lejtettek, és szexuális aktusokat hajtottak végre. Úgy hitték, a világ egyensúlyát állítják helyre.

Hamar megbánták döntésüket. A Michael utáni keresés rémisztő volt az asmatok számára, akik nem láttak korábban repülőgépet vagy helikoptert. Nem sokkal később kolerajárvány söpört végig a régión, amelyet a bennszülöttek közül sokan a Michaelért állt bosszúként értelmeztek.

Habár Hoffmannak több asmat is elmondta ezt a történetet, sem a gyilkosság elkövetőinek rokonai közül, sem az eset idején már élő más törzstagok közül sem ismerte el senki teljes igazságként – mind azt mondták, csak egy történet, amelyet hallottak.

Egy nap aztán, nem sokkal hazautazása előtt, Hoffman úgy látta, az egyik falubéli egy földön fekvő másik ember megölését játssza el. Mivel gyilkossággal kapcsolatos szavakat hallott ki az illető mondandójából, gyorsan elkezdte filmezni, és sikerült megörökítenie, amint a férfi elmagyarázta:

„Ne mondd el ezt a történetet semmilyen más embernek vagy más falunak, mert ez a történet csak nekünk szól! Ne beszélj! Ne beszélj, és ne mondd el a történetet! Remélem, megjegyzed ezt, és ezt meg kell tartanod nekünk. Remélem, remélem ez neked és csak neked van. Ne beszélj senkihez, örökké, más emberekhez vagy más falvakhoz! Ha emberek kérdeznek téged, ne válaszolj! Ne beszélj hozzájuk, mert ez a történet csak neked van. Ha elmondod nekik, meghalsz. Félek, hogy meghalsz. Halott leszel, néped halott lesz, ha elmondod ezt a történetet. Megtartod ezt a történetet a házadban, magadnak, remélem, örökké, örökké (…)”

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2021. tavasz: Híres testvérek árnyékában
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft
Nelson Rockefeller (ü) első feleségével, Mary Todhunter Clarkkal, és gyermekeikkel: Maryvel, Anne-nel, Stevennel, Rodmannal és MichaellalMichael Rockefeller bátyjával, Rodmannel és annak feleségévelA Rockefeller család legcsendesebb tagjaként Michaelt nem a pénz és az üzlet, hanem a műgyűjtés és a kaland érdekelteRené WassingMichael Rockefeller a bennszülöttek köztAsmat férfi egy kenubanMichael Rockefeller evez egy asmat kenubanAz eltűnés után tíz nappal a kétségbeesett apa még mindig nem adta fel, és azt nyilatkozta, hogy a fia talán valahol a dzsungel közepén van egy bennszülött családdalAz asmatok között élő Cornelius van Kessel hittérítő (k) szentül meg volt győződve, hogy a hallott történet igaz: Michael Rockefellert meggyilkolták a bennszülöttek
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár