2022. tavasz: Megbízható elvtársak
ITT támogathatsz bennünket

Átadták Gödöllőn a vasúti királyi váró épületét

2011. június 19. 17:36 MTI

Átadták Gödöllőn a vasúti királyi váró felújított épületét. A műemlék épület rehabilitálásának összköltsége 1,34 millió eurót tett ki, amelyhez a Norvég Alap 1,14 millió euró támogatást nyújtott.

Az átadási ünnepségen Gémesi György polgármester megköszönte a Norvég Alap támogatását, és emlékeztetett arra, hogy a város az alap segítségével öt felújítást tudott elvégezni. Siri Ellen Sletner, Norvégia nagykövete kiemelte: fontosnak tartják a kulturális örökség megújítását. Kitért arra, hogy Norvégia aktív résztvevője az európai együttműködésnek, a pénzügyi alappal a közös jövőért vállalt felelősséget is kifejezik.

Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója az ünnepségen elmondta, hogy a vasúttársaság pénzügyi problémák miatt az épített örökséggel szemben jelentős adóssággal bír. Emlékeztetett arra, hogy a helyzet javításáért a MÁV nemrégiben együttműködési megállapodást kötött a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal, hiszen 65 épületük a nemzeti örökség részét képezi. Az ünnepségen elhangzott, a felújított gödöllői királyi váró múzeumi és idegenforgalmi feladatokat is ellát majd.

Gémesi György polgármester az avatón átadta a város kitüntetéseit a királyi váró felújításában kiemelkedő munkát végzőknek. Gödöllőért ezüstérem elismerésben részesült Siri Ellen Sletner, Norvégia nagykövete.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tavasz: Megbízható elvtársak
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár