2022. ősz: Megrázó másnapok
ITT támogathatsz bennünket

Megújult a Magyar Országos Levéltár honlapja

2009. január 23. 09:50 MTI

Megújult a Magyar Országos Levéltár honlapja: az internetes oldal, amelyet csütörtökön mutattak be a sajtó képviselőinek, az új design mellett új funkciókkal és elemekkel, többek között keresővel, dokumentumtárral, intézményi hírekkel és a közérdekű intézményi adatok tárával várja a látogatókat.

A honlapot bemutatva Reisz T. Csaba főigazgató-helyettes elmondta, hogy a korábbi honlap szoftverének működési zavarai és a funkcionális hiányosságok mellett a munkatársak lelkesedése és igénye is indokolta a fejlesztést. Lényeges szempont volt a "szolgáltató levéltár" elvárásainak teljesítése, az eredmények friss közzététele.

A főigazgató-helyettes kiemelte a hírportál jellegű új funkciót, amelyben a többi között intézményi és személyi hírek olvashatók, de felhívta a figyelmet a kereső funkcióra, a külső alkalmazásokra és az olyan különleges tartalmakra, mint például a digitális könyvállomány és dokumentumtár. A "munkatársak" linkre kattintva olvashatók majd a többi között a publikációk is - fűzte hozzá.

Reisz T. Csaba felhívta a figyelmet arra is, hogy az új honlapon a regisztrált felhasználók hozzá is szólhatnak majd a különböző írásokhoz. Vígh Annamária, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) Közgyűjteményi Főosztályának vezetője hozzátette: a felhasználóbarát honlap elősegíti, hogy tértől, időtől függetlenül a lehető legtöbb információhoz jussanak az érdeklődők és a kutatók egyaránt.

Lényeges új elemként említette a közérdekű adatok nyilvánossá tételét, amelynek köszönhetően - mint mondta - reálisan, számszerűen láthatóvá válik az a szellemi kapacitás, amely a levéltár mögött van, s ez a társadalmi elfogadottság szempontjából igen fontos.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. ősz: Megrázó másnapok
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár