7 végzetes pillanat

Miért öltözött Marilyn Monroe krumpliszsákba 1951-ben?

2018. január 9. 09:43

Több verzió is él azzal kapcsolatban, hogy az 1950-es évek legnagyobb szexszimbóluma miért is öltözött burgonyatárolásra alkalmas vászonzsákba. Az egyik változat szerint a szőkeséget egy alkalommal (egyes források szerint 1951-ben) egy női újságíró feddte meg cikkében, miután egy Beverly Hills Hotelbeli partin egy igencsak mély kivágású, vörös ruhát viselt. Marilyn szerint az újságíró olcsónak és közönségesnek nevezte a szövegben, ám a sértegetés nem állt meg ezen a ponton, ugyanis az író azt ajánlotta a színésznőnek, vegyen fel egy krumpliszsákot, abban jobban nézne ki.

Marilyn Monroe krumpliszsákban
A galériáért kattintson a képre

A Monroe akkori munkaadója, a Twentieth Century Fox úgy döntött, maximálisan kihasználja a történet nyújtotta lehetőségeket, mégpedig úgy, hogy lőnek pár képet Marilynről, akit valóban egy átszabott vászonzsákba öltöztettek fel. A cél az volt, hogy bebizonyítsák: a filmcsillag ugyanolyan jól néz ki, bármit is kap magára. A fotók számos lapban nyomtatásba kerültek.

Egy másik változat szerint valakinek (akinek személyazonossága már a múlt ködébe vész) egy át nem gondolt nyilatkozatában sikerült azt mondania, hogy Marilyn még akár egy krumpliszsákban is kivételes látványt nyújt. A Twentieth Century Fox pedig – az előző verzióval megegyező módon – kapva kapott az alkalmon.

2018. tél: 7 végzetes pillanat
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!