Kalandos középkor

Megjelent a Múlt-kor jubileumi különszáma

2015. október 15. 13:00

Mi a közös Grace Kellyben és Domján Editben? Jacqueline Kennedyben és Maléter Pál özvegyében? Antall Józsefben és Latinovits Zoltánban? Festetics Rudolfban és III. Rainier hercegben? Egyvalami biztosan: a Múlt-kor jubileumi különszámában most róluk is olvashatnak.

A ”kannibál” gróf kalandjai, Kádár tolmácsa, a Titanic utasait mentő magyar orvos, Hitler zsidó fényképésze, Zichy Mihály és az orosz cári pornó, Tutanhamon utolsó őre, Antall József öröksége és még sok más érdekes történet. Az elmúlt hat esztendő legjobb cikkeiből válogattunk, valamint eddig sosem látott ’56-os fotókat is bemutatunk a Múlt-kor történelmi magazin első, és egyben jubileumi különszámában.

Hűséges olvasóinknak bizonyára ismerős már a címlap: 2010. márciusi legelső számunk borítóján ugyanez a kép szerepelt, csak akkor fekete-fehérben. Festetics Rudolf eredeti 1893-as újragondolt változata a mi fejlődésünk lenyomata is. Hat év alatt a Múlt-kor is sokkal színesebbé, szerethetőbbé, érdekesebbé vált.

Múlt-kor magazin különszám

E számunkban is törekedtünk az újdonságra, Mácsai István eddig sosem publikált magánfelvételeiből mutatunk be néhányat. A festőművész a fotókat az 1956-os forradalom reményekkel teli októberi napjain készítette. A megrázó képsorokat pedig naplójának bejegyzései teszik színessé.

Idézzük fel együtt az elmúlt hat év legemlékezetesebb cikkeit. A Múlt-kor jubileumi különszámát október 16-tól keressék az újságárusoknál!

Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!