Hitler elfeledett szövetségesei

Magyar fejlesztésnek köszönhetően barangolhatjuk be az ókori Pannóniát

2017. március 3. 10:27

A Történelmi Animációs Egyesület és a Hyperion Kft legújabb fejlesztésének segítségével a 3. századi Római Birodalomba, pontosabban Pannóniába utazhatunk, ahol egy interaktív kalandban vehetünk részt. Az oktató, ismeretterjesztő „játékban” mi magunk barangolhatjuk végig egy római város sikátorait, főterét, templomait és fényűző villáit. Az utunk során érintett információs pontokon ismerhetjük meg az ókori hétköznapok kisebb-nagyobb jellegzetességeit. 

Pannónia
A galériáért kattintson a képre

A Történelmi Animációs Egyesület és a Hyperion Kft legújabb fejlesztése túlmutat a tőlük megszokott 3D animációs dokumentumfilmeken. Az utazás most nem filmre épül, hanem interaktív kalandra.

Az egyesület évek óta a számítógépes játékok animációs felhasználásán dolgozik. Most a klasszikus számítógépes kalandjátékok útját követve készítenek valódi interaktív tartalomra épülő, történelmi témájú ismeretterjesztő „játékokat”. A magyar nyelvben nincsen igazán jó szó rá, az angolszász oktatásban „EDUgames” a megnevezése.

Az egyesület úgy véli, hogy az ilyen jellegű digitális segédanyagok fémjelzik a jövő oktatási technikáit, módszereit. Ráadásul az általuk használt alternatív kivitelezési megoldások rendkívül költséghatékony és korlátlanul fejleszthető lehetőséget kínálnak.

Az Egyesület a „játék” következő fejlesztési fázisban komplex cselekménytörténetbe „rejti” a római tananyag információit. A pannóniai – hangsúlyozottan fiktív – római város után Szigetvár várát és egy honfoglaló falut terveznek megeleveníteni.

A galériáért kattintson a képre

A „játék” egyelőre szűk közönség előtt, iskolákban mutatkozik be, de az Egyesület tavasszal a honlapján mindenki számára elérhetővé teszi.

www.tae.hu

Címkék
Galériák
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
A galériáért kattintson a képre
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!