2023. nyár: Kedvenc keddi sorozataink
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Kihirdették a Nemzeti Múzeum menyasszonyi gyermekrajz pályázatának nyerteseit

2023. március 1. 20:51

Megszülettek a döntések a Magyar Nemzeti Múzeum gyermekrajz pályázatán. Az „Én a menyasszony – Az én menyasszonyom” című gyermekrajz pályázaton összesen 38 nyertest hirdet a zsűri.

rajz

A Magyar Menyasszony című különleges, decemberben nyíló kiállítást több kapcsolódó esemény és program előzi meg.

Első alkalommal a múzeum gyermekrajz pályázatot hirdetett 3 korosztályban, 3-12 éveseknek. A gyerekek lerajzolták, milyenek lennének menyasszonyként, vagy milyennek látják jövőbeli menyasszonyukat. Minden várakozást felülmúlva 1515 pályamű érkezett be.

A Bíráló Bizottság tagjai neves szakemberek, így Dr. Simonovics Ildikó divattörténész, szakmuzeológus, a projekt főkurátora, valamint Benes Anita, a Daalarna márka alapító-tervezője, a bizottság elnöke.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, az értékelési munkába részt vett a KISKÉPZŐ Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium is.

Az óvodás korosztályban 329 db, az általános iskola 1-3. osztályosoktól 756 db és általános iskola 4-6. osztályosoktól 430 db remekmű érkezett be.

A múzeum a képeket közönségszavazásra is bocsátotta, a Magyar Menyasszony című Facebook-csoportjában február közepéig lehetett szavazni az alkotásokra.

Minden korosztályban 3 kategóriában – Ügyesség, Kreativitás, Önkifejezés – 3 helyezett lett, ezt egészítik ki a zsűri elnökének, valamint a kurátor különdíjai és a közönség kedvencek.

A díjazottak a Magyar Nemzeti Múzeum és partnerei ajándékcsomagjait, belépőjegyeket, múzeumi születésnap rendezési lehetőséget, a Néprajzi Múzeum ajándékcsomagjait, a Daalarna felajánlásában pólókat, vizitelés lehetőséget a szüleikkel a Daalarna műhelyében, illetve az Urban Édesipari Kft. felajánlásában édességcsomagokat nyertek.

A Magyar Menyasszony című nagyszabású kiállítás a magyar nő, a magyar menyasszony nézőpontjából mutatja majd meg az esküvői szokások, hagyományok, viseletek változását 1522 és 2022 között. A kiállításon a gyermekrajz pályázat díjazottjainak alkotásai is megjelennek majd.

Az összes beérkezett pályamű a Magyar Menyasszony Facebook-csoport posztjában tekinthető meg.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2023. nyár: Kedvenc keddi sorozataink
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár