2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Digitális városkalauzzal virtuálisan is bejárható lett Fülek

2024. április 12. 15:05 MTI

A várban öt olyan helyen helyezték el a QR-kódos információs táblákat, ahonnan a város minden figyelemreméltó nevezetessége látható.

Füleki vár

Digitális városkalauz mutatja be Fülek nevezetességeit

Digitális városkalauzt készítettek a felvidéki Füleken, a látogatók a háromnyelvű alkalmazás segítségével megismerhetik a dél-szlovákiai  település múltját, valamint régmúltbeli és jelenkori eseményekhez kötődő történeteit – tájékoztatta az MTI-t a Füleki Vármúzeum csütörtökön.

A térképes navigáció mellett mintegy húsz történelmi helyszínről ad információkat a turistáknak a digitális városkalauz, amelyet a Füleki Vármúzeum hozott létre a Turisztikai Nógrád és Polyána-hegyalja Területi Idegenforgalmi Szervezet együttműködésével, valamint a Besztercebányai Megyei Önkormányzat Régiófejlesztési Ügynökségének 5000 eurós pénzügyi támogatásával – írták a közleményben.

A mobiltelefonos alkalmazás integrált térképpel rendelkezik, melynek köszönhetően a felhasználók könnyen megtalálhatják a helyszíneket az applikációban, csakúgy, mint az azokhoz kötődő szöveges és képes tartalmakat, amelyek a füleki vár egyes pontjain és a város csaknem húsz történelmi épületén és jelentős helyszínén elhelyezett QR-kódokkal érhetők el.

A várban öt olyan helyen helyezték el a QR-kódos információs táblákat, ahonnan a város minden figyelemreméltó nevezetessége látható.

A kisebb méretű panelek közvetlenül az épületeken találhatók, például a Városi Honismereti Múzeumnak otthont adó Vigadó homlokzatán, a városi parkban vagy a református templom és a II. világháborús betonbunker közelében.

A szlovák, magyar és angol nyelvű alkalmazás használata ingyenes.

A szolgáltatás bővítésén tovább dolgoznak a múzeum munkatársai. A következő évtől a vár állandó kiállítása audioguide segítségével is megtekinthetővé válik, amely szintén az applikáció része lesz - emelték ki a közleményben.

Mint hozzátették, egy másik támogatásnak köszönhetően a Bebek-toronyban WiFi-hálózatot építettek ki, amelyet a digitális vezető használatakor is igénybe vehetnek a látogatók.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár