2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Multimédiás sztártörténész

2002. augusztus 22. 21:58

Simon Schama, a BBC Anglia történelmét feldolgozó sorozatának kultikus műsorvezetője lett Anglia legjobban fizetett televíziós történésze, miután aláírta a HarperCollins és a BBC hárommillió fontos szerződését.

[email protected]
  • Az első könyv és az ezen alpuló sorozat, Vad átkelések (Rough Crossings) címmel, az angol – amerikai atlanti migráció és az angol–amerikai kapcsolatok történetét térképezi fel. Közelebbről mindazt, hogy milyen számításokkal, várakozásokkal indultak el az angolok Amerika felé, illetve - hasonlóan - mit éreztek az amerikaiak, mikor a szigetországba látogattak. Schama azt is elárulta „az egyik történet Pocahontas londoni élményeiről, egy másik az amerikai polgárháború végén felszabadult rabszolgákról fog szólni.”
  • A második könyv és sorozat, Halálos ecsetek címmel (Brushes with Death), a válságkorszakukat élő művészek életművét veszi górcső alá.
  • A harmadik könyv, melyhez nem kapcsolódik tévésorozat, Hawaii és a trópikus paradicsom jelenségét vizsgálja.

    „Minden pennyt megér”

    - nyilatkozta a BBC felelőse, miután aláírták a Schama-val a BBC oldaláról egymillió fontot biztosító szerződést. Rupert Murdoch kiadója, a HarperCollins további kétmillió fontot tesz még az asztalra, és ezzel a kiadó hozzájut ahhoz a joghoz, hogy a könyvet nemcsak a brit nemzetközösségi, hanem az amerikai piacon is értékesíthessék.

    Az angolszász történészvilágban korábban csak David Starkey kapott hasonló nagyságrendű (2 millió fontos) megbízást a Channel 4-tól, hogy a brit királyság történetét feldolgozó népszerűsítő történelmi sorozatot készítsen 2003-ban.

    Dr Schama, a New York-i Columbia egyetem művészettörténet professzora, a Sunday Telegraph-nak adott interjúban elmondta: „Persze nagyon örülök a pénznek. Gyermekeim iskoláztatására fogom majd elkölteni.”

    Dr Schama 1980 óta az Egyesült Államokban él és dolgozik, mint elmondta: „van angol útlevelem, de imádom Amerikát és dühös vagyok az ’Amerikafóbiára’.”

  • forrás : Guardian

    Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

    Miért támogassam a Múlt-kort?

    2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
    Olvasta már a Múlt-kor
    történelmi magazin
    legújabb számát?

    kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

    Nyomtatott előfizetés vásárlása
    bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
    Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
    9 945 ft 8 990 Ft
    Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
    Az első 500 előfizetőnek.
    20 000 ft 14 990 Ft
  • Játsszon!

    Miről híresült el I. Miklós pápa?

    Történelmi adattárak

    Mi történt a szülinapomon?

    Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

    Bezár