2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Kiállítás a háborúk emberséges oldaláról

2007. február 8. 09:30

Hadiszerből emlék a békének címmel ismét megnyílik a lövészárkok művészetét bemutató kiállítás a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeumban.

A Hadtörténeti Múzeumban 2006 szeptembere és decembere között látogatható `Trench Art - A lövészárkok mûvészete` címû kiállítás amerikai-magyar együttmûködés gyümölcseként, illetve az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával jött létre.

A tárlaton a Hadtörténeti Múzeum anyaga és az egyesült államokbeli Hollingsworth Fine Arts (Orlando, Florida) gyűjteményi darabjai mellett magánszemélyek által kölcsönzött (vagy múzeumunknak adományozott) tárgyak is szerepeltek.

A kiállítással kapcsolatos pozitív visszajelzések és a különleges téma arra indította a Hadtörténeti Intézet és Múzeum vezetését, hogy a háborús emléktárgyakat bemutató tárlatot az amerikai anyag visszaszállítása után megújult formában újra megnyissa.

Indokolta ezt az a sok felajánlás is, amelynek nyomán a kiállítás 2006. szeptemberi megnyitása óta a Hadtörténeti Múzeum gyűjteménye számos szép és különleges háborús emléktárggyal gyarapodott.

Az új szerzemények mellett a tárlaton megjelennek a Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeumának és Kéri Ádám képzőművész magángyűjteményének darabjai, valamint számos magánszemély által a legkészségesebben kölcsönadott, többnyire családi ereklyeként őrzött háborús emléktárgyak.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár