7 végzetes pillanat

Leleplező információ Hitler genitáliáiról

2008. november 19. 13:23

Egy német hadiorvos most nyilvánosságra hozott, különleges beszámolója alátámasztja azt a régóta vitatott elméletet, miszerint a Führernek csak egy heréje lehetett - írta a The Sun.


Hitler (jobbra) 1916-ban

Johan Jambor hadiorvos mindezt már az 1960-as években elmesélte Franciszek Pawlar papnak, ám a dokumentum akkor titkos maradt, és csak most, a férfi halála után 23 évvel hozták nyilvánosságra.

Hitler nemi szervével egyébként már egy korabeli brit dal is tréfálkozott, ennek szövege a következőképp hangzott: “Hitler has only got one ball, the other is in the Albert Hall. His mother, the dirty b****r, cut it off when he was small." Ezt azonban sokan csak a háborús propaganda termékében tartották, mondván semmilyen bizonyíték nem támasztja alá. Az egy here-elméletet egy állítólagos szovjet boncolás is megerősítette, ennek hitelessége azonban mindvégig vitatott maradt.

A mostani dokumentum szerint azonban Johan a saját szemeivel látta, hogy ez igaz volt. Az első világháborúban ugyanis sebészként a Somme-nál harcolt. 1916-ban szedték össze a sérült Hitlert is, akit csak „sikítozónak” hívtak, mert egyfolytában segítségért üvöltözött. Az orvos szerint Adolf alteste és lábai vérben úsztak, és ekkor vesztette el az egyik heréjét is. A visszaemlékezés szerint Hitler első kérdése az volt: "Lehetnek majd gyerekeim"? Amikor aztán a nácik hatalomra kerültek, Johannak rémálmai voltak, mert magát tartotta felelősnek Hitler megmentéséért és későbbi rémtetteiért.

A történészek nem vitatják a dokumentum hiteleségét, inkább lenyűgözőnek találják azt.

2018. tél: 7 végzetes pillanat
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!