2021. tavasz különszám: 18 festmény, amit imádunk
ITT támogathatsz bennünket

Több mint 160 ezren voltak kíváncsiak a járvány ellenére is minden idők legnagyobb Raffaello-kiállítására

2020. szeptember 4. 11:55 MTI

Több mint 162 ezer látogatója volt a hétvégén zárult római Raffaello-kiállításnak. A szervezők nagy sikerként könyvelték el, hogy a koronavírus-járvány ellenére ilyen nagy közönséget vonzott a tárlat, amit a Raffaello-életmű minden idők legteljesebb bemutatásaként hirdettek.

festmény
Kép forrása: Wikimedia Commons

A hétvégén zárult Rómában a Raffaello-kiállítás, amelyet a festő életművének eddigi legteljesebb bemutatásaként hirdettek. Több mint 162 ezer látogatója volta a nagyszabású kiállításnak, és a szervezők az eredményt egyértelműen sikerként könyveltek el, hiszen a kiállítást nem sokkal a koronavírus-járvány európai kirobbanása előtt nyitott.

A Raffaello 1520-1483 című tárlatot a reneszánsz mester halálának 500. évfordulóján a firenzei Uffizi képtárral együttműködve az olasz fővárosban, a Quirinale-palotában rendezték meg.

A tárlathoz 52 múzeumból és magángyűjteményből 120 műalkotást kértek kölcsön. Többek között a londoni Nemzeti Galériából, a párizsi Louvre-ból és a madridi Pradóból is érkeztek művek.

A tárlatot fordított időrendben rendezték be, halálával és utolsó munkáival kezdve és korai évei felé haladva. A kiállítás helyszínéül azért választották Rómát, mert a mester ott halt meg 37 éves korában, 1520. április 6-án.

A három évig tartó előkészítés után a kiállítás március 5-én nyílt meg, és az eredeti tervek szerint június 2-ig fogadta volna a látogatókat.

A járvány miatt azonban március 8-án be kellett zárni a tárlatot és csak június 2-án nyithatott ki ismét szigorú korlátozások betartásával.

Korlátozták a látogatószámot, kötelezővé tették a maszkviselést és ügyeltek a távolságtartásra, hogy gondoskodjanak a közönség biztonságáról.

A kontaktkutatást lehetővé téve csak online lehetett jegyet rendelni, és mérték a belépők testhőmérsékletét is. „Az első naptól telt házzal ment a kiállítás, nagy siker volt” – közölte szerdán a Scuderie del Quirinale vezetősége. A kiállítás utolsó napjaiban éjjel-nappal nyitva volt a tárlat.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2021. tavasz: Híres testvérek árnyékában
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár