2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Mesejátékok, bohózatok és krimik is szerepelnek majd a kecskeméti színház műsorán 

2024. augusztus 22. 14:20 MTI

Hat nagyszínházi és hét kisszínházi premierrel, köztük egy önálló táncszínházi bemutatóval, valamint két gyermekdarabbal készül a 2024/2025-ös évadra a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház - közölte a teátrum az MTI-vel.

előadás
A kép illusztráció. Színházi előadás a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban (Facebook / Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház)

A tájékoztatás szerint a kecskeméti színház 128. évadjának jelmondatául a „Csodák világa, menedék...” idézetet választották.

A 2024/25-ös évad első nagyszínházi bemutatója szeptember 20-án egy bohózat lesz, Henry Lewis, Jonathan Sayer és Henry Shields Ma este megbukunk című nagysikerű vígjátékát Cseke Péter színházigazgató rendezi, ahogy a soron következő gyermekeknek szóló ősbemutatót is. Tóth Kata és Varga-Huszti Máté Szentkirályfi című zenés mesejátékát október 1-jén láthatja először a közönség.

Juronics Tamás viszi színre Jacobi Viktor zeneszerző háromfelvonásos művét, a Leányvásárt, amelynek szövegkönyvet Bródy Miksa írta, a verseket hozzá pedig Martos Ferenc költötte. Az operett bemutatóját november 8-án tartják.

A nagyszínház jövő évi első premierje január 8-án A kék csodatorta című zenés mesejáték lesz.

Muszty Bea és Dobay András mesemusicaljét Jankovics Anna rendezi. Nagyszínpadi bemutató lesz még január 31-én Lóth Balázs rendezésében Az Ackroyd-gyilkosság.

Agatha Christie krimijét a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulata mutatja be először magyarul.

A sort Juhász Levente, Szente Vajk és Galambos Attila A trón című musical ősbemutatója zárja, amelyet Szente Vajk rendezésében március 14-én mutatnak be először.

A Kelemen László Kamaraszínházban az évad elején, szeptember 27-én Szép Ernő ismert művét, a Lila akác című szerelmes históriát Kovács Lehel viszi színre.

Claude Magnier vígjátékát, az Oscart Besenczi Árpád rendezésében november 15-én láthatja először a közönség, majd ismét egy Kovács Lehel-rendezés következik. Molnár Ferenc drámája alapján Iván Sára és Perczel Enikő Előjáték a Lear királyhoz című vígoperáját már jövő év elején, január 17-én mutatják be.

A kecskeméti balett-tagozat művészeti vezetője, Barta Dóra következő darabjához Shakespeare egyik korai vígjátékát, A makrancos hölgyet vette alapul. A táncszínházi bemutatót szintén január 17-én tartják.

A kamaraszínházban a sort Tárnoki Márk rendezésében Christopher Hampton Veszedelmes viszonyok színműve zárja. A 18. századi Franciaországban játszódó szerelmi történet premierje március 28-án lesz.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár