2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Három klasszikus vígjáték tekinthető meg ingyenesen a hétvégén online

2021. június 18. 12:53 MTI

Csütörtöktől vasárnapig ingyenesen megnézhető három vígjáték a Filmión. Az András Ferenc rendezte Veri az ördög a feleségét, Hintsch György A veréb is madár és Makk Károly Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? című alkotása tekinthető meg felújítva.

A Filmio TVOD funkcióval bővült, amely a havi előfizetés helyett a filmenkénti fizetésre ad lehetőséget – olvasható a Nemzeti Filmintézet MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Filmio kínálata hetente bővül, a közeljövőben a mozikból több magyar film érkezik a Filmióra, elsőként a Hab című alkotás.

A csütörtöktől vasárnapig ingyenesen nézhető filmek között van Makk Károly alkotása, a Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? (1964). A Mátyás király udvarában játszódó vígjáték a 60-as évek ünnepelt színészeit vonultatja fel, a főszerepben Psota Irén és Darvas Iván látható. A forgatókönyvet Mikszáth Kálmán Szelistyei asszonyok című kisregénye alapján Hubay Miklós írta.

A veréb is madár, Hintsch György szatirikus vígjátéka (1968) a megduplázott Kabos Lászlóból filmsztárt csinált. A veréb is madár egyszerre figurázza ki a magyar szocializmust és a balatoni extra szolgáltatásokban dúskáló kapitalistákat – írják a filmről a közleményben.

A Veri az ördög a feleségét című 1977-ben bemutatott András Ferenc-film témája egy politikus találkozása a nép egyszerű gyermekeivel. A film a Kádár-korszak diktatúráját kritizáló társadalmi szatíra, főszereplői között van Pásztor Erzsi és Pécsi Ildikó.

A Filmio júniusban indult TVOD szolgáltatása biztosítja a havi előfizetés mellett a filmenkénti kölcsönzést, így most már elköteleződés nélkül, csak egy-egy alkotást is meg lehet nézni a Nemzeti Filmintézet streaming platformján. A választék túlnyomó többsége angol felirattal, valamint akadálymentesítve, magyar felirattal is elérhető.

A TVOD funkció megjelenésével párhuzamosan a közelmúlt filmsikereivel bővült a kínálat. Megtekinthető a Kölcsönlakás, a Ruben Brandt, a gyűjtő, a Napszállta, a Tékasztorik 2., a Békeidő, továbbá az Akik maradtak és a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre.

A mozikból a Filmióra érkezett Lakos Nóra romantikus vígjátéka, a Hab. A Kerekes Vica főszereplésével készült film nyolc kategóriában jelölt a Magyar Mozgókép Díjakra.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár