2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A kanapéból járhatjuk be Angkor romjait

2014. április 4. 08:09 MTI

Kambodzsa ősi khmer romvárosa, Angkor templomainak panorámafelvételeivel bővült a Google térképszolgáltatásának utcanézeti alkalmazása, a Street View.

Az internetes keresőóriás csütörtöki közleménye szerint az alkalmazás a világörökséghez tartozó templomegyüttesről készült több mint 90 ezer panorámafelvétellel bővült, és a Google World Wonders Project-je révén a felhasználók a terület legapróbb régészeti különlegességeiben is elmerülhetnek.

A Google minden rendelkezésére álló felvevőeszközt bevetett az angkori projektnél: autókkal járták be a környéket, a hátra erősíthető Trekker nevű felszereléssel fedezték fel a komplexumokat és állványra helyezhető fényképezőgépekkel örökítették meg a templomok belsejét.

A 9. és 14. század között épült Angkor, a kambodzsai nemzeti büszkeség szimbóluma és egyben az ország legnagyobb turistalátványossága, amelyet nagyjából kétmillióan keresnek fel évente. A kambodzsai turisztikai miniszter, Thong Khon szerint a Google Street View gazdag képanyaga "még több turistát" fog vonzani Kambodzsába, azok pedig, akik már ellátogattak az országba, új területeket fedezhetnek fel a szolgáltatás révén.

2007-es indulása óta a Google Street View jelentősen kiterjesztette repertoárját, így a felhasználók ma már az óceánfenéken, az amazonasi esőerdőben és az Északi-sarkvidéken is tehetnek virtuális túrákat.

Kattintson Angkorért

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár