2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Elhunyt a Robert Kennedy-gyilkosság fotósa

2013. október 7. 10:31 MTI

Hetvenöt éves korában elhunyt Bill Eppridge, a Robert Kennedy meggyilkolása utáni első pillanatokat megörökítő fotóriporter - jelentette be az amerikai Life magazin. Kordokumentumai közül kiemelkednek például a Beatles zenekarról készült fotográfiák, de fotózott többek között olyan ünnepelt sztárokat is, mint Clint Eastwood.

A kora egyik legelismertebb fotóriporterének számító férfit sebfertőzés következtében csütörtökön érte a halál egy New York melletti kórházban - közölte felesége.

A fotóművészt a Robert F. Kennedy szenátor ellen elkövetett merénylet után készített első közvetlen fotó tette igazán ismertté: a képen az 1968. június 5-én a Los Angeles-i Ambassador szálloda konyhájában agyonlőtt "Bobby" Kennedy látszik, akinek saját vérében úszó fejét egy szobainas tartja karjaiban. Robert F. Kennedy - aki a Demokrata Párt elnökjelöltjeként kampányolt, amikor meggyilkolták - az öt évvel korábban, 1963-ban szintén meggyilkolt John F. Kennedy elnök öccse volt.

Eppridge 50 évet felölelő pályafutása során számos nagynevű amerikai magazinnak, köztük a Life-nak, a Sports Illustratednek és a National Geographicnek is dolgozott, a Kennedy-fotó mellett számos műve a 60-70-es évek Amerikája hű fényképes lenyomatának számít.

Kordokumentumai közül kiemelkednek például a Beatles zenekarról készült fotográfiák, de fotózott többek között olyan ünnepelt sztárokat is, mint Clint Eastwood, valamint emlékezetesek a gördeszkás szubkultúra születése idején készített hangulatképei is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár