2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Virtuális séta a Szépművészetiben

2007. november 16. 11:00

Akár otthonról, egy kényelmes székből is megtekinthetik az érdeklődők a Szépművészeti Múzeum gyűjteményének válogatott darabjait.

Az új program segítségével a Szépművészetit mintázó virtuális múzeumban a közgyűjtemény válogatott műalkotásaival ismerkedhetnek meg a látogatók. Az alkalmazást kifejlesztő cég tájékoztatása szerint a `virtuális múzeumi séta` menüpont alatt elérhető program segítségével a látogató kedvére barangolhat a múzeum online képtárában: bejárhatja a múzeum galériáit, és rákattinthat a falon függő képekre, hogy közelebbről is megnézhesse a gyűjtemény legszebb darabjait.

Virtuális séta a múzeumban

A festményekre kattintva a műtárgyakról szóló információkhoz is hozzájuthatnak az érdeklődők, és a "séta" során a múzeum gyűjteményéből válogatott szobrokat is megtekinthetik - áll az Arcus Interactive Group közleményében. A Szépművészeti Múzeum ismertetője szerint az antikvitás kincseit a későbbiekben egy virtuális kódex jeleníti majd meg. Jelenleg a kódex lapjait tekintheti meg a közönség keretekben a virtuális épület falain.

Az új programtól azt várják, hogy a virtuális "sétával", az internetet használók aktívabb bevonásával sikerül majd az eddiginél szélesebb látogatói kört megszólítani, és kedvet csinálni a múzeumlátogatáshoz a valóságban is. Ráadásul a virtuális élmény nyomán a múzeumban is felkészültebben közeledhetnek a műtárgyakhoz a látogatók.

Virtuális séta a múzeumban

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár