2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A Királynő pophercegei varázsolnak a Népstadionban

2019. október 10. 16:07

„Valami mégis hiányzott. Nehéz megfogalmazni ennek milyenségét. Ott a helyszínen csak azt éreztük, hogy tökéletesen kivitelezett nagyoperettet láthatunk, bár nem mindenki erre vett jegyet” – jelent meg a Queen budapesti koncertjét követő napokban Czippán György könnyűzenei szakújságíró tollából a fanyalgó kritika a Népszabadság 6. oldalán, rögvest azután, hogy a lap előbb azért még hírt adott Csehák Judit bayreuthi útjáról.

Szerencsére ma már tudjuk, a Queen történelmet írt a budapesti fellépésével, amely jól illett abba a koncertsorozatba, amit a Magyarországra csalt és világhírű zenekarok adtak. A Queen nemcsak beékelődött, de kitűnően illeszkedett is a Dire Straits és a Deep Purple megaprodukciói közé.

Pedig őket egyáltalán nem volt könnyű hazánkba csábítani, a magyarországi jegyárakkal ugyanis egyszerűen képtelenség lett volna fedezni a Magic Tour névre keresztelt turné stadionkoncertjéhez tartozó óriási apparátus üzemeltetési költségeit (csak a felszerelést és színpadi berendezést 12 kamion szállította). A magyar vezetés azonban megtalálta a megfelelő mézesmadzagot: a Queen ötnapos itt-tartózkodásáról egy komplett filmet forgattak, amelynek nyugati forgalmazási jogait a zenekar kapta, ami hatalmas üzletnek számított.

A szupersztárok szárnyashajóval érkeztek Bécsből Budapestre, a rakparton őrjöngő, sikítozó tömeg fogadta őket. A koncertre szóló jegyeket két nap alatt elkapkodták, de a jegyüzérektől 1700 forintos horroráron azért még vásárolhatott, aki későn kapcsolt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár