2022. tél: A szeretet mártírjai
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Diktátorok gyermekei

2015. március 18. 16:09

Hitler "eltitkolt zabigyereke"

A francia Jean-Marie Loret 1981-ben állt a nyilvánosság elé azzal a nagy port kavaró bejelentéssel, hogy ő Adolf Hitler házasságon kívül született fia. Az Apád neve Hitler című könyv szerzője négy évvel később hunyt el, így már nem tudta hitelt érdemlően bebizonyítani a vitatott családi kötelék tényét. A történet szerint Jean-Marie 1918 márciusában látta meg a napvilágot, s úgy nőtt fel, hogy semmit sem tudott feltételezett apja kilétéről. Anyja, Charlotte Lobjoie később örökbe adta fiát a Loret családnak.

Az ötvenes években Lobjoie tudatta fiával, hogy a Hitlerrel való rövid románcának gyümölcse; a fogantatásra egy átmulatott 1917. júniusi éjszakán került sor, mikor még csak 16 éves volt. A találkozás az első világháború idejére nyúlik vissza, amikor Hitler fiatal katonaként éppen a nő lakóhelyéhez közel, a franciaországi Seboncourtban tartózkodott.

Ahogy azt Lobjoie a fiával való párbeszéde során felidézte, Hitler gyakran elvitte őt a határba rövid sétákra, amelyek rendre rosszul végződtek, a „Führer” ugyanis olyan szónoklatokba kezdett, amit a lány nem nagyon értett; mint mondta, Hitler a dagályos beszédet németül, egy képzelt közönségnek adta elő. „Még ha tudnék németül, se tudtam volna követni, Ausztria, Bajorország és Poroszország története nem állt annyira közel hozzám” – így az asszony.

Hitler eltitkolt gyermeke

Apja személyének kiléte egész életében kísérte Jean-Marie Loretet, a férfi sohasem tudta feldolgozni, hogy a világ leggonoszabb emberének sarja; egész életében fáradhatatlanul dolgozott, csak így tudott ideiglenesen megszabadulni a lelkét szüntelenül gyötrő gondolattól. „Soha nem mentem szabadságra, húsz évig még moziban sem voltam”. A hetvenes években kereste fel ügyvédjét, akinek csak annyit mondott: „Én vagyok Hitler fia. Mondja meg, mit tehetek”.

Állítólag a férfi a kérdés tisztázására egy egész kutatócsapatot fogadott fel, amely egy történészből, egy genetikusból és egy grafológusból állt. „Mindenki ugyanarra a következtetésre jutott: Jean-Marie Loret valószínűleg Adolf Hitler fia” – fejtette ki az ügyvédje a francia LePoint-nak. Hitler ugyanakkor nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy fia született, inkább pénzt küldött Lobjoie-nak.

Az egyik bizonyíték a Wehrmacht tisztviselőitől származik, akik borítékban vitték az apanázst a nőnek, mikor a nácik megszállták Franciaországot. Sőt olyan festményt is találtak a nő padlásán, amelyen Hitler aláírása olvasható. Az 1985-ben elhunyt Loret gyermekeiről pedig úgy hírlik, hogy - mint állítólagos Hitler-unokák - bejelentették igényüket a Mein Kampf szerzői jogdíjából származó bevételekre.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tél: A szeretet mártírjai
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár