2022. nyár: Mesebeli menyegzők
ITT támogathatsz bennünket

Kiállítják Robert Capa öccsének fotóit

2006. július 7. 09:30

65 fotókiállításra, találkozóra és más szakmai rendezvényre kerül sor szeptember közepéig a dél-franciaországi Arles-ban, a héten kezdődött nemzetközi fotós seregszemlén.

36. nemzetközi fotóstalálkozó meghívott biztosa a francia Raymond Depardon. A legjelentősebb francia fotóművészeti rendezvényen a város szinte valamennyi számba jövő épületét fotósok szállták meg.

Az érseki palotában a magyar származású Cornell Capa - Robert Capa öccse - felvételeit lehet megcsodálni, a Saint-Trophime kolostorban Anders Petersen képei láthatók, Jean Gaumy és Claudine Doury egy vasúti raktárban állította ki fotóit, esténként a városfalra is vetítenek.

Josef Koudelka a camargue-i tengerpartot örökítette meg, Dominique Issermann a maga részéről Laetitia Casta volt szupermodellről alkotott képeit mutatja be.

Depardon "útitársak" címmel rendezett kiállításokra hívta meg több olyan barátját, mint Daniel Angeli, Guy Le Querrec, Roman Cieslewicz, és a fotóművészetet befolyásoló olyan amerikai alkotók francia gyűjteményekben őrzött felvételeit is bemutatja, mint Fellig Weegee, William Klein. Egy további kiállításon tizenöt fiatal fotós mutatkozik be.

Az arles-i találkozókat 1970-ben kezdeményezte Lucien Clergue akadémikus, s különösen az elmúlt években nőtt népszerűségük. 2001-ben 9 ezer, 2005-ben 36 ezer látogatójuk volt közölte Francois Barré, a rendezvénysorozat elnöke.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. nyár: Mesebeli menyegzők
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár