2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Törőcsik Mari nercbundája is kalapács alá kerül a Fábián Juli Emlékalapítvány által szervezett árverésen

2024. május 23. 16:05

Különleges kezdeményezéssel jelentkezik a Fábián Juli Emlékalapítvány: híres hazai és külföldi zenészek, művészek személyes holmijait, valamint általuk dedikált tárgyakat bocsájtanak aukcióra.

aukció
Törőcsik Mari nercbundája (Kép forrása: Fábián Juli Emlékalapítvány)

Az aukció két színtéren zajlik: egy online platformon lehet licitálni, valamint a június 14-én rendezendő eseményen a Magyar Zene Házában. Az árverésen befolyt összegre pályázatot ír ki az alapítvány, amely a nehéz helyzetben lévő  – beteg vagy munkaképtelen – zenészek és előadóművészeti háttérmunkások számára nyújt anyagi támogatást.

Az aukció kiemelten foglalkozik Tompos Kátya személyével: az Alapítvány legutóbbi gyűjtőakciója az ő kezelése kapcsán zajlott és ahogyan a közvélemény, a művészvilág is összefogott a fiatal színésznő támogatására – többen külön hozzá kötődően, az ő segítségére ajánlották fel relikviáikat.

A pionír kezdeményezéssel az alapítvány a zeneszerető közönséget célozza meg, felhívja figyelmét a megváltozott körülmények közé került, rászoruló zenei szereplők nehézségeire. 

Az aukción természetesen Fábián Juli néhány személyes tárgya is kalapács alá kerül, de szerepelnek – többek között – Rick Astley személyes tárgyai, Törőcsik Mari nercbundája, Grecsó Krisztián “Apám üzent” című, megjelenés előtt álló regényének eredeti kézirata, Tompos Kátya kalapja, valamint egy olyan gitár is, amely több Random Tripen szerepelt együtt Fábián Julival.

Az Alapítvány ezt a gitárt kifejezetten a júniusi aukcióra dedikáltatta több világsztárral, így a Thirty Seconds To Mars-ból Jared Leto, a Rag'n'Bone Man, Paul Kalkbrenner és a Sum 41 autogramja szerepel rajta.

Az aukció szervező- és kommunikációs partnere a Paloznaki Jazzpiknik. Fábián Juli szerepe a kezdettől fogva fontos volt a piknik életében, Juli személyisége és energiája része volt és marad a fesztiválnak. Minden évben megemlékeznek valamilyen formában a múzsáról, az idei évben a zenészeket támogató aukció által.

A Fábián Juli Emlékalapítvány missziója a könnyűzene és a jazz területén működő, egészségügyi és/vagy szociális okokból vészhelyzetben, válságban vagy valamilyen átmeneti állapotban lévő, rászoruló zenészek, zenei előadóművészek, oktatók, zeneszerzők, és a zenei produkciókban közreműködő egyéb szakemberek donációja, a szociális és/vagy egészségügyi élethelyzetük, fogyatékosságuk vagy korral kapcsolatos problémáik miatt tartósan vagy ideiglenesen művészetük vagy munkájuk gyakorlásában akadályoztatott művészek támogatása. 

További információ:

https://blog.axioart.com/nagyerteku-muvesztargyak-kerulnek-aukciora-a-fabian-juli-emlekalapitvany-szervezeseben/

https://zenehaza.hu/esemeny/fabian-juli-emlekalapitvany-aukcioja

 

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Kép forrása: Fábián Juli Emlékalapítvány
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár