2020. tél: Legendás anyósok
ITT támogathatsz bennünket

Honecker szelleme a berlini nosztalgiahotelben

2007. június 22. 09:00

Látszólag valamikor 1989 előtt megállt az idő abban a berlini szállodában, ahol a szobák autentikus szocreál berendezése a volt NDK mindennapjainak hangulatát idézik.

Az Ostel névre keresztelt nosztalgiahotel a kommunista diktatúra korszakára jellemző épületben kapott helyet, az egykori berlini fal legnagyobb megmaradt darabjának közvetlen szomszédságában.

A berendezés szinte teljes egészében eredeti, a szálloda tulajdonosai bolhapiacokon, internetes aukciókon, illetve ismerősöktől, családtagoktól szerezték be a korhű bútorokat. A falakat a Német Szocialista Egységpárt volt vezető funkcionáriusait, többek között Erich Honecker főtitkárt és Horst Sindermann miniszterelnököt ábrázoló portrék díszítik. További érdekesség, hogy a recepció pultja felett a helyi időn kívül további három óra mutatja a pontos időt a kommunizmus egykori fellegváraiban, Moszkvában, Pekingben és Havannában.

A nosztalgiázni vágyó vendégek pénztárcájuknak megfelelően válogathatnak a különböző stílusú szobák között. A tehetősebbeknek a tipikus keletnémet lakás mintájára kialakított lakosztályokat ajánlják, míg az olcsó szállást kereső, hátizsákos kirándulók körében inkább a nyári úttörőtáborokból ismerős, emeletes ágyakkal felszerelt, spártai kényelmű szobák népszerűek.

Az ötletgazdák hangsúlyozzák, hogy a különleges szállodával csak a volt keletnémet hétköznapok hangulatának felidézésére törekedtek, ám egyáltalán nem sírják vissza a kommunista rendszert. Tekintettel a hotel népszerűségére, a tulajdonosok további nosztalgia-apartmanokkal kívánják bővíteni a szokatlan vállalkozást a környéken.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2020. tél: Legendás anyósok
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár