A vörösterror 133 napja

Amikor negyven év után érkezik meg a postai csomag

2015. szeptember 21. 10:58 MTI

Negyven évet késett egy csomag Ausztráliában, de pénteken délután végre célba ért. Irene Garrett, akinek a csomagot címezték, elmondta, hogy jót nevetett, amikor a küldemény megérkezett.

A csomag

Az ausztrál postai szolgáltatásokra gyakran sütik rá a "csigalassú" bélyeget, a legutóbbi eset azért mégis kirívó. A hetvenes évek közepén adták fel azt a csomagot, amely kissé viharverten pénteken érkezett meg egy melbourne-i teniszklubba. A csomagban a klub felvarrható címerei voltak. A küldemény beesett az állami postai központ válogatógépe mögé, és csak most került elő, amikor a vállalat új székhelyre költözött.

Irene Garrett, a klub korábbi vezetőségi tagja, akinek a csomagot címezték, elmondta, hogy jót nevetett, amikor a küldemény megérkezett. "Nem hittem el, már teljesen elfeledkeztem róla. Feltehetően én rendeltem 1975 táján, mert nekem volt címezve" - mesélte. Garrett, aki már nem áll kapcsolatban a teniszklubbal, megköszönte az Ausztrál Posta dolgozóinak "jobb később, mint soha" hozzáállását. Megjegyezte: lehet, hogy a csomag a szemétben végzi, de mégis nagyszerű, hogy egyesekben volt becsület, és úgy gondolták, ha megtalálták, kézbesíteni kell.

2019. tavasz: A vörösterror 133 napja
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!