2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Tengernyi programot kínál a gyermekes családoknak is a Szent István Nap

2024. augusztus 16. 14:20

Történelmi kalandozások, hagyományőrző bemutatók és kreatív workshopok egész sora várja a gyermekes családokat az idei Szent István Napon. A szervezők kifejezetten ügyeltek arra, hogy a rendezvényeken minden korosztály megtalálja a számára legizgalmasabb elfoglaltságot. Ebben a segítségükre lehet az ünnepségsorozat weboldala és a Szent István Nap mobilalkalmazás is.

Szent István Nap
A 2023-as Szent István Nap, Mesterségek ünnepe.

Az idén is a látogatók kiemelt érdeklődésére tarthat számot a Szent Jobb és az Aranyvonat kiállítás, az Alkotmány utcában. Az 1938-ban, Szent István halálának 900. évfordulójára készített vonatszerelvény rekonstrukciója egy interaktív történelmi kalandozás helyszíne, ahol mi is részesei lehetünk a Szent Jobb országjáró körútjának, s megtudhatjuk mit jelentett a nemzeti összetartozás egykor és ma.

A magyar divat- és dizájnvilág legtehetségesebb képviselői várják a Szent István Nap vendégeit a Divat & Design Fesztiválon, a Millenáris Parkban. A fesztivál célja, hogy egy hangulatos, inspiratív közösségi teret hozzon létre, ahol a család minden tagja megtalálhatja a számára legérdekesebb programot. A workshopokon és interaktív foglalkozásokon az érdeklődők kipróbálhatják a legkülönfélébb kreatív technikákat, legyen szó ékszerkészítésről, agyagozásról vagy hímzésről. A rendezvényen bemutatott kortárs magyar divat- és formatervezők munkái a legújabb trendeket tükrözik, egyszersmind a fenntarthatóság fontosságát is hangsúlyozzák.

A Hősök Útján a magyar történelem legemlékezetesebb pillanatai elevenednek meg. A Tóth Árpád sétányon hagyományőrző csoportok és színészek közreműködésével izgalmas múltbéli jeleneteket élhetnek át a látogatók. A puskaropogásnak és kardcsörtéknek köszönhetően távoli korokba repülhetünk vissza, s ha mindezt meg is örökítenénk, nem kell sokat várnunk az uradalmi festőre, hiszen a Hősök Útja szelfipontján történelmi alakok virtuális társaságában készíthetünk magunknak emlékfotókat.

A Budai Várban megrendezett Mesterségek Ünnepe az ország egyik legnagyobb népművészeti fesztiválja, amely az egész család számára különleges élményt kínál. A hagyományos vásárok hangulatát idéző eseményen az ünnepségsorozat résztvevői betekintést nyerhetnek a népi mesterségek titkaiba, és akár maguk is kipróbálhatják a különböző kézműves technikákat. A családi rendezvény számos programmal kecsegteti a legkisebbeket is, legyen szó népművészeti bemutatókról, interaktív játékokról vagy izgalmas koncertekről.

A Szent István-napi gyermekprogramok központja idén is a Városliget. A Varázsligeten megelevenedik István király udvara és Csukás István mesehőseivel is találkozhatnak a kicsik. A Vajdahunyad vára és a Kós Károly sétány között elterülő rendezvényhelyszínen számtalan varázslatos program várja a családokat. A herceg- és hercegnőképző programok mellett interaktív meseelőadások, kézműves foglalkozások és különböző tematikus kiállítások garantálják a felhőtlen szórakozást.

Aki pedig egy könnyed, mégis élménydús sétára vágyna, megteheti a Városok Sétányán, ahol Magyarország minden városának zászlajával és érdekes információkkal találkozhatnak az érdeklődők, ezáltal felfedezhetik hazánk városainak és határon túli magyar településeinek a sokszínűségét.

Ünnepeljük együtt Magyarország születésnapját! A Szent István Napon a családokat ezúttal is izgalmas programok várják, amelyek nem csak szórakoztatóak, de értékes kulturális élményekkel is gazdagítják őket. Az ünnepségsorozattal kapcsolatos részletes információk megtalálhatók a folyamatosan frissülő szentistvannap.hu weboldalon, valamint a Szent István Nap mobilapplikációban.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
A 2023-as Szent István Nap, VarázsligetA 2023-as Szent István Nap, Aranyvonat

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár