2022. nyár: Mesebeli menyegzők
ITT támogathatsz bennünket

Hat sorsfordító családi viszály a történelemből

2018. január 9. 14:08

„Ez itt Texas, ahol egy férfi megvédheti otthonának becsületét.”

A texasi Boyce és a Sneed családok konfliktusa 1911-ben kezdődött, amikor John Beal Sneed felesége, Lena bejelentette férjének, hogy el fogja őt hagyni egy másik férfiért, egy bizonyos Al Boycért. Beal erre egy szanatóriumba záratta feleségét, akit azonban hamarosan a Boyce fiú megszöktetett és együtt Kanadába menekültek.

Az északi országban azonban hamarosan letartóztatták őket és Lenát visszaküldték férjéhez. Időközben Al édesapja, Albert Boyce – aki egy hatalmas farm korábbi igazgatója volt – elintézte, hogy ejtsék az emberrablás vádját fiával szemben. Erre 1912 januárjában Beal lelőtte az idősebbik Boyce-t egy szálloda előcsarnokában. A nagy sajtónyilvánosság előtt zajló tárgyaláson először nem született ítélet, miután az esküdtek nem tudtak megegyezni Beal bűnös vagy ártatlan mivoltában.

Márciusban aztán Beal apját is agyonlőtték. Bár a tettesek személyazonossága nem derült ki, Beal természetesen a Boyce család tagjaira gyanakodott és ezért szeptemberben egy templom udvarán agyonlőtte a feleségét elcsábító Al-t. Mai szemmel talán hihetetlennek tűnhet, de Bealt ezt követően mindkét gyilkosság ügyében felmentették. Ahogy az egyik esküdt fogalmazott a tárgyalást követően: „Ez itt Texas, ahol egy férfi megvédheti otthonának becsületét.”

1922-ben aztán mégis két év börtönre ítélték Bealt – az egyik esküdt megvesztegetése miatt a gyilkossági tárgyalások idején. Miután kiszabadult lelőtt egy férfit, aki korábban megölte a vejét. Bealt ezügyben is felmentette a bíróság. A meglőtt férfi túlélte az esetet és később sikertelenül próbálta meggyilkolni Bealt. Érdekesség, hogy Beal és Lena Sneed egészen a férfi 1960-as haláláig házasok maradtak.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. nyár: Mesebeli menyegzők
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Al Boyce és Lena SneedStephen és Sterling ClarkMoses BarberAdolf és Rudolf DasslerEd Tewksbury lőnyílásokkal ellátott házaDavid Mizell
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár