Hitler elfeledett szövetségesei

Antonius fala

2003. március 17. 11:16

A skót örökségvédelmi hivatal, a Historic Scotland kezdeményezése nyomán az UNESCO történetében először több ország, Skócia, Ausztria, Németország és Szlovákia összehangoltan adta be pályázatát, hogy a `Római Birodalom európai határai` címen a világörökség részévé nyilvánítsák a területükön található, és az ókorban határvonalként funkcionáló római kori falmaradványokat.

Antonius fala
Pius császár elődje Hadrianus, ugyancsak a kelták ellen 122 és 127 között már építtetett egy 120 kilométer hosszúságú falat, amelyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított, és amely Nagy-Britannia legjelentősebb római kori emlékei közé tartozik.

Az Antonius Pius által építtetett fal Hadrianus védvonalát volt hivatott helyettesíteni. Az egykoron négy méter magas falak kisebb erődítményeket kötöttek össze. A limest egy jól kiépített árokrendszerrel tették szinte megközelíthetetlenné.

A skót örökségvédelmi hivatal, a Historic Scotland kezdeményezése nyomán az UNESCO történetében először több ország, Skócia, Ausztria, Németország és Szlovákia összehangoltan adta be pályázatát, hogy a "Római Birodalom európai határai" címen a világörökség részévé nyilvánítsák a területükön található, és az ókorban határvonalként funkcionáló római kori falmaradványokat.

2017. tél: Hitler elfeledett szövetségesei
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!