2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Apródképző indul Bikalon

2009. július 15. 17:09

Bár a bikali Reneszánsz Élménybirtok megnyitására még bő fél évet várni kell, az előkészületek már javában zajlanak. Olyannyira, hogy július 14-étől elindul az apródképző, amelyben a 3-18 éves gyerekek és fiatalok betekintést nyerhetnek a reneszánsz kor lovagi életébe.

Ugyan a hétfejű sárkányt nem kell legyőzni, de más próbatételeken át kell esni ahhoz, hogy a Reneszánsz Élménybirtok apródjai legyenek az érdeklődő gyerekek. Megismerkedhetnek a középkori falusi életmóddal, a női erényekkel, a kódexekkel, a katonai erőpróbákkal és a középkori konyhával. A július 14-étől induló, és a nyár végéig tartó, korcsoportonként összeállított programokon interaktív, színes foglalkozások keretében, korhű környezetben, felkészült oktatók segítségével teljes körű betekintést kapnak a fiatalok a reneszánsz kor és a lovagi élet rejtelmeibe.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a lovagmesék óriásai és törpéi is otthonosan érezhetik magukat hamarosan az Élménybirtokon, hiszen a hatalmas és a kicsi jelző is igaz az épülő parkra. A 2,5 milliárd forintból megvalósuló összberuházás, a 7,5 hektár nagyságú terület, a közel 130 vendéglátásban dolgozó, 30 kézműves, 15-20 lovas, 20 animátor, 10-15 színész, 3-5 solymász mind az óriások léptékéhez mérhető.

A Reneszánsz Élménybirtok óvárosában kap majd helyet a kőfaragó, a pénzverő, a fafaragó, a papír- és marcipánkészítő, a pék, míg a középkori falu ad otthont a kovácsnak, a kosárfonónak, valamint a fazekasnak. Mindemellett látványos lovagi torna és a madaras színpad bemutatói szórakoztatják majd az érdeklődőket. A középkori templomban pedig lovaggá ütési és apródavatási ceremóniák lesznek, a főtéren a reneszánszkor vásárainak mutatványosai, komédiásai szórakoztatják az érdeklődőket.

Helyszín: Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok, Bikal, Rákóczi út 22.
Keddtől szombatig, naponta 14-től 17 óráig.

Részletes program

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár