2019. tél: Fagyos téli ütközetek

A tengerek világában merülhettek el a gyermekek az MVM „Legszebb napom” rendezvényén

2019. november 11. 12:20

Az MVM vezetői idén tizenhárom intézmény, kórház és gyermekeket segítő civil szervezet képviselőinek adtak át támogatást a több mint egy évtizede megrendezett Élménynapon. Az MVM az elmúlt 12 évben összesen több mint 800 millió forinttal támogatta a gyermekek oktatását, gyógyítását és fejlődését az Élménynap keretében, illetve közel tízezer gyermeket látott vendégül ezen a „Legszebb napom” elnevezésű rendezvényen.

Élménynap

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg az MVM Zrt. a „Legszebb napom” elnevezésű Élménynapot, amelynek célja, hogy felejthetetlen élményt szerezzen a tartósan beteg, fogyatékkal élő, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű gyermekeknek.

A vállalat önkéntes dolgozói csapata által vendégül látott több mint nyolcszáz gyermek egész napos programokon, kreatív és tudásukat fejlesztő játékokon vehetett részt a Millenáris Parkban.

Az eseményen a vállalat vezetői a gyermekek oktatását, nevelését és gyógyulását segítő alapítványoknak adtak át adományt.

Az MVM az elmúlt 12 évben már összesen több mint 800 millió forinttal támogatott jótékonysági szervezeteket, alapítványokat – többek közt betegellátó eszközök pótlásában, speciális orvosi műszerek beszerzésében, épületfelújításban, illetve alaptevékenységük ellátásában.

Ez alatt a bő évtized alatt az Élménynapokon összesen közel tízezer gyermeknek szerzett örömet az MVM különböző játékos programokkal.

„Társadalmi felelősségvállalásunk alappillérének tekintjük a jövő generációk támogatását. Büszkék vagyunk rá, hogy segíthetjük a nehéz sorsú gyermekek és fiatalok fejlődését,  gyógyulását. Az Élménynap története során kiosztott adományok a legjobb helyre kerültek, támogatva ezzel a beteg vagy nehéz helyzetben lévő gyermekek gyógyítását, nevelését vagy fejlesztését hivatásának választó intézményeket, szervezeteket” – mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Ebben az évben a Gyermekleukémia Alapítvány, a Gyermekotthonunkban Élő Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány (Bolyai Gyermekotthoni Központ), a „Nem maradsz egyedül” Alapítvány (Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthon), a Miklós Téri Gyermekekért Alapítvány (Szent Miklós Óvoda, Általános Iskola, EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon), a Zsótér Pál Alapítvány (Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, EGYMI), a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány, a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, illetve a Bethesda Kórház Alapítvány vehette át a támogatást.

„A rászoruló gyermekek gyógyításában, fejlesztő oktatásában, felzárkóztatásában és szociális ellátásában kiemelkedő munkát végző intézmények támogatásán túl az Élménynap a legnagyobb dolgozókat érintő önkéntes megmozdulás az MVM Csoportban. Minden évben 100 kollégánk örömmel vállalja, hogy segíti a gyermekek önfeledt szórakozását ezen a rendezvényen.” – tette hozzá Czinege Kornél, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója.

Az Élménynap idén a tengerek világát mutatta be a részvevőknek. Az eseményen 800 gyermek a 100 fős, az MVM dolgozóiból álló önkéntes csapat segítségével ismerhette meg a víz alatti világ titkait, a tengeri állatokat.

A gyermekek egy kalandos utazás során járhatták be a képzeletbeli szigeteket, ahol nemcsak tudásukat fejleszthették, hiszen koncertek, kézműves foglalkozások és számos egyéb program várta őket.

2019. tél: Fagyos téli ütközetek
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft
Kép forrása: MVM Zrt.Kép forrása: MVM Zrt.Kép forrása: MVM Zrt.

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!