2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A Liszt Ferenc Kamarazenekar izgalmas átiratokkal is készül a jövő évadra

2024. május 8. 13:20 MTI

Az új évad repertoárjában olyan népszerű és ismert zeneszerzők művei kaptak helyet, mint Hugo Wolf, Schumann, Csajkovszkij, Sosztakovics, Brahms, Alessandro Marcello, Haydn, Beethoven, Bach, Mendelssohn, Veress és Muszorgszkij.

Liszt Ferenc Kamarazenekar
A zenekar egyik előadása – illusztráció (Facebook / Liszt Ferenc Kamarazenekar / Franz Liszt Chamber Orchestra)

Különleges bemutatókkal készül a Liszt Ferenc Kamarazenekar a jövő évadra

Különleges bemutatókkal, népszerű és ismert zeneszerzők műveivel készül a Liszt Ferenc Kamarazenekar a 2024/2025-ös évadra.

Az új évad repertoárjában olyan népszerű és ismert zeneszerzők művei kaptak helyet, mint Hugo Wolf, Schumann, Csajkovszkij, Sosztakovics, Brahms, Alessandro Marcello, Haydn, Beethoven, Bach, Mendelssohn, Veress és Muszorgszkij – közölte az együttes kedden az MTI-vel.

Az izgalmas átiratok közül Bach Goldberg-variációinak és Muszorgszkij Egy kiállítás képeinek új, vonós, illetve ütőshangszerekre készült változata kiemelten különleges bemutatónak ígérkezik – idézi a közlemény Várdai István csellóművészt, az együttes művészeti vezetőjét.

Az Ihlet és forma mottójú bérletes sorozat izgalmas variációkat és párosításokat tartogat a közönség számára, a zenei újraértelmezések új színt adnak a szerzők és a kompozíciók már jól ismert arcának.

Az ötkoncertes sorozathoz a hazai és nemzetközi zenei élet kimagasló szereplői érkeznek vendégként, így Roman Simovic hegedűművész, Lucienne Renaudin Vary trombitaművész, Abouzahra Amira és Abouzahra Mariam hegedűművészek, Dmitrij Szitkovetszkij hegedűművész-karmester és Fejérvári Zoltán zongoraművész.

Az együttes az új évadban is nagyszabású nemzetközi projektek elé néz, többek között visszahívást kapott a bécsi Musikverein Aranytermébe és számos nagy nemzetközi zenei fesztiválra. A közeljövőben Törökországot, Norvégiát és Erdélyt érintő turnékra is készülnek.

Új bemutatóval folytatódik a Pendüljünk egy húron! környezetvédelmi, szemléletformáló zenés-bábos előadássorozat, a Koncert az iskolában elnevezésű programban pedig általános- és középiskolás diákoknak mutatják meg az élő koncertek varázsát.

A zenekar kiemelt feladatként tekint a társadalmi felelősségvállalásra is, ennek egyik leghangsúlyosabb példája lesz a május 30-i jótékonysági hangverseny a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár