2021. tél: Mesélő naplók
ITT támogathatsz bennünket
Itt támogathatod a Múlt-kor szerkesztőségét!

Barokk kori hangulat Gödöllőn

2012. augusztus 10. 14:32 MTI

Korhű jelmezbe öltözött komédiások, igényes portékákat kínáló vásárosok, bábosok és zenészek fogadják szombaton és vasárnap a gödöllői Grassalkovich-kastélyba érkezőket az idei barokk kastélynapok alkalmából.

A hagyományos programot 2001 óta Mária Terézia 1751-es látogatásának emlékére rendezik meg. Az uralkodónőt rendkívüli pompával és látványos ünnepséggel fogadta az építtető Grassalkovich I. Antal gróf: ezt a város szempontjából is emlékezetes eseményt idézték fel először a látogatás 250. évfordulóján. Az idei barokk kastélynapokra a hölgyek éve rendezvénysorozat részeként kerül sor - tájékoztatta az MTI-t a kastély vezetése.

Szombat reggel Grassalkovich Antal és Mária Terézia hasonmása eleveníti fel a "nagy" találkozást, majd gólyalábas komédiások lepik el az udvart. A gyerekeket barokk foglalkozáson, a nagyobbakat a Szűcs Mihály huszárbandérium interaktív hagyományőrző bemutatóján szórakoztatják. Délután bábszínházi előadás, kosztümös játék és komolyzenei hangverseny ígér kellemes kikapcsolódást, míg vasárnap az őrségváltások felidézésével folytatódik a program.

A lovagkori és barokk bemutatók, viadalok mellett a kastély egykori életébe betekintést engedő Titkok, bálok, utazások című időszaki kiállítás megtekintését is a látogatók figyelmébe ajánlják a szervezők. Amíg a felnőttek a kézműves vásáron az igényes portékák közt válogatnak, addig a kicsik a tulipános népi játékparkban körhintázhatnak, vagy pónin lovagolhatnak, de hintózni is lehet majd. Az ételről, italról az ilyenkor elmaradhatatlan lacikonyhán gondoskodnak.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2021. tél: Mesélő naplók
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár