Őrült uralkodók

Megfőzték az azték kakaósört

2008. augusztus 26. 10:08

A korábban több ókori italkülönlegességet újraalkotó cég, a Dogfish Head vezetője, Sam Calagiano újabb őrült termékkel rukkolt elő.

Calagione és munkatársai az elmúlt évek során több őrült itallal bolondították meg az alkoholfogyasztókat: ilyen volt a Mídász állítólagos sírjában talált recept alapján készített Midas Touch, vagy éppen a 9000 éves neolitikus italkülönlegesség, a Chateau Jiahu.

Szeptemberben újabb termékkel bővül a kínálat: akkortól ugyanis kapható lesz a Theobroma, avagy az istenek eledele. A görög név egy közép-amerikai ősi italt takar, amely egyben a legkorábban fogyasztott csokoládéital is lehet. Az ősi Közép-Amerikában a kakaó egy isteni italnak számított.

Az isteni nedű kakaóbabok, porcukor és méz hozzáadásával, na meg egy kis chilis ízesítéssel készül, és a tervek szerint változtat majd azon a képzeten is, hogy a csokoládés alkoholos italokat csak a nők fogyasztják. Ezt talán az is előidézheti majd, hogy a megszokottal ellentétben ennek a sörfajtának közel 9 százalékos alkoholtartalma lesz majd.

Bár hasonló csokoládésörökből többet forgalmaznak világszerte, Calagione szerint a Theobroma mégis kapós lehet majd, hiszen ez az egyetlen olyan ital, amely egy ősi recept alapján készült. További részletek a www.dogfish.com oldalon olvashatók.

2019. nyár: Őrült uralkodók
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!