2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Tárlatvezetéssel és koncertsorozattal várja az érdeklődőket a Kiscelli Múzeum minifesztiválja

2024. május 28. 15:05 MTI

Komolyzenei minifesztivált rendeznek a Kiscelli Múzeumban a 20. Határtalan design kiállításhoz kapcsolódva június 13-tól. A zárókoncertet június 16-án rendezik meg a Zeneakadémia Solti Termében.

kiállítás
A Határtalan design című kiállítás (Facebook/ Kiscelli Múzeum)

A harmadik alkalommal megvalósuló komolyzenei minifesztivált 3, 2, 1 a Határtalanban címmel rendezik meg – olvasható a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, a komolyzenei minifesztivál tematikája a Cseh Zene Évéhez kapcsolódik. A sorozat három koncertjét a Kiscelli Múzeum templomterében június 13. és 15. között, záró koncertjét pedig a Zeneakadémia Solti Termében június 16-án tartják.

A koncertek előtt Radnóti Tamás belsőépítész és Szigeti Szilvia textilművész kurátori tárlatvezetést tart a Határtalan design című kiállításban.

A sorozat címe - 3, 2, 1 a Határtalanban - a zenei formációkra - trió, duó és szólókoncertekre - utal, amelyeken minden alkalommal cseh szerzők, Georg Anton Benda, Antonín Dvorák és Leos Janácek művei is elhangzanak.

Június 13-i, csütörtöki triókoncerten Varga István (cselló), Varga Oszkár (hegedű) és Csalog Gábor (zongora) lép színpadra. A műsoron Dvorák, Brahms és Schubert művei szerepelnek.

A június 14-i duókoncerten Matuska Flóra (cselló) és Radnóti Róza (zongora) lép fel. Janácek, Fauré, Chopin és Debussy művei hallhatók.

A június 15-i szólókoncertet Fábri Flóra (csembaló) adja, Érzékeny utazások címmel. A műsoron Benda, Burney, Haydn, Marianna von Martines, Ernst Wilhelm Wolf és Carl Philipp Emmanuel Bach művei hallhatók.

A sorozatot Smetanától Janácekig címmel önálló koncert zárja június 16-án 19 órától a Zeneakadémia Solti Termében. A koncerten a fiatal cseh zongorista, Matyás Novák és három fiatal magyar előadó, Matuska Flóra (gordonka), Varga Oszkár (hegedű) és Radnóti Róza (zongora) lép fel. Műsorukat Dvorák, Janácek és Smetana műveiből állították össze. Az est különlegessége, hogy Smetana Moldva című, eredetileg zenekarra komponált darabja is elhangzik, Matyás Novák zongorára készített átiratában.

A koncertsorozat a Cseh Zene Évéhez és a 20.jubileumi Határtalan design összművészeti programsorozathoz kapcsolódóan a Zeneakadémiával és a Cseh Centrummal együttműködésben, az NKA és a BTM - Kiscelli Múzeum támogatásával valósul meg.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár