2021. tavasz: Híres testvérek árnyékában
ITT támogathatsz bennünket

Hét híres szerető, aki megrázta a világot

2018. október 4. 18:53 Múlt-kor

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe 1926-ban, Norma Jeane Mortenson néven látta meg a napvilágot Los Angelesben. Nehéz körülmények között nevelkedett, egy ideig árvaházban is élt. A második világháború idején hadiüzemben dolgozott, ahol a hadsereg egyik fotósa felfigyelt a szépségében rejlő lehetőségekre, és nemsokára már meztelenül állt modellt. 1948-ban szerepelt először filmben, ám a nagy kiugrást az 1953-ban forgatott Niagara című alkotás jelentette, amelyben nőiessége teljes pompájában ragyogott. Ebben az évben még két főszerepet játszott, és képei megjelentek a Playboy magazin első számában.

Noha filmjei nem képviseltek azonos esztétikai minőséget, egy valamiben közösek voltak: igyekeztek maximálisan kiaknázni vonzerejét, és olykor-olykor még drámai színészi alakítás, önfeledt komédiázás is színezte a jellemrajzát.

Először 16 évesen vezették oltár elé, ez a házasság – egy munkással – négy évig tartott. Később már hírességekhez ment feleségül: 1954-ben Joe DiMaggio baseball játékoshoz, majd 1956-ban Arthur Miller drámaíróhoz.

Flörtjeiről legendák keringenek, állítólag Yves Montand sanzonénekes, John F. Kennedy elnök és fivére, Robert sem tudott ellenállni csábító szépségének. Bár JFK egyetlen házasságon kívüli kapcsolatát sem ismerték el hivatalosan, széles körben ismert volt, hogy az elnök képtelen feláldozni Casanova-életét a házasság oltárán. A „skalpok” közül a legnagyobb kétségkívül Marilyn Monroe volt.

A szexszimbólum 1962. augusztus 5-én bekövetkezett halála után a filmcsillag elnökkel folytatott szerelmi viszonya egyre nagyobb publicitást kapott. J. Edgar Hoover FBI-igazgató azt állította, hogy a szövetségi nyomozók birtokában levő titkos szexkazettán szereplő férfi nem más, mint Kennedy, mások pedig magát JFK-t gyanúsították azzal, hogy szerepe volt a színésznő halálában.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2021. tavasz: Híres testvérek árnyékában
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár