2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Magyar fejlesztésnek köszönhetően barangolhatjuk be az ókori Pannóniát

2017. március 3. 10:27

A Történelmi Animációs Egyesület és a Hyperion Kft legújabb fejlesztésének segítségével a 3. századi Római Birodalomba, pontosabban Pannóniába utazhatunk, ahol egy interaktív kalandban vehetünk részt. Az oktató, ismeretterjesztő „játékban” mi magunk barangolhatjuk végig egy római város sikátorait, főterét, templomait és fényűző villáit. Az utunk során érintett információs pontokon ismerhetjük meg az ókori hétköznapok kisebb-nagyobb jellegzetességeit. 

A Történelmi Animációs Egyesület és a Hyperion Kft legújabb fejlesztése túlmutat a tőlük megszokott 3D animációs dokumentumfilmeken. Az utazás most nem filmre épül, hanem interaktív kalandra.

Az egyesület évek óta a számítógépes játékok animációs felhasználásán dolgozik. Most a klasszikus számítógépes kalandjátékok útját követve készítenek valódi interaktív tartalomra épülő, történelmi témájú ismeretterjesztő „játékokat”. A magyar nyelvben nincsen igazán jó szó rá, az angolszász oktatásban „EDUgames” a megnevezése.

Az egyesület úgy véli, hogy az ilyen jellegű digitális segédanyagok fémjelzik a jövő oktatási technikáit, módszereit. Ráadásul az általuk használt alternatív kivitelezési megoldások rendkívül költséghatékony és korlátlanul fejleszthető lehetőséget kínálnak.

Az Egyesület a „játék” következő fejlesztési fázisban komplex cselekménytörténetbe „rejti” a római tananyag információit. A pannóniai – hangsúlyozottan fiktív – római város után Szigetvár várát és egy honfoglaló falut terveznek megeleveníteni.

A „játék” egyelőre szűk közönség előtt, iskolákban mutatkozik be, de az Egyesület tavasszal a honlapján mindenki számára elérhetővé teszi.

www.tae.hu

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
A galériáért kattintson a képre

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár