2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Tíz híres kurtizán, aki beírta nevét a történelembe

2017. március 29. 12:33

A félvér madám

Lulu White életének kezdetéről meglehetősen kevés biztos adatot ismerünk. Valószínűleg egy Alabama állambeli farmon született, bár magáról azt állította, hogy valójában a Nyugat-indiai-szigetekről érkezett. 1906-ban 31 évesnek mondta magát, de kutatók szerint valójában néhány évvel idősebb lehetett. A kreol bőrű hölgy a Louisiana állambeli New Orleans városában tett szert igazán nagy hírnévre a 20. század első két évtizedében. Sok sikertelen vállalkozás után, a város 1897 és 1917 között működő, Storyville névre keresztelt piros lámpás negyedében nyitott egy bordélyházat, amely hamarosan az egyik legtöbb vendéget vonzó intézménnyé vált.

Az Octoroon Szalon fénykorában közel 40 prostituáltat foglalkoztatott, a vendégeket pedig 5 nagyobb társalgóval és 15 hálószobával várták. A bordély a város híres dzsessz-kultúrájának igazi központjává vált. Lulu White sorsa a piros lámpás negyed sorsával párhuzamosan áldozott le. A város 1917-ben a bordélyok betiltása és felszámolása mellett döntött, amelynek Lulu szalonja is áldozatul esett. Az egykor sikeres madámot néhány évvel később tiltott alkohol árusításért egy időre le is tartóztatták.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Sally SalisburyNell GwynnCora PearlCatherine WaltersLulu WhiteCalamity JaneVeronica FrancoPhryné meztelenül a bírák előtt egy 19. századi festményenSada AbeSally Salisbury leszúrja John FinchetMadame du Barry
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár