Nyolc különös fogás, amely az asztalra került a történelem során
2017. március 20. 12:06
Korábban
A rovarriasztó, amellyel süteményeket ízesítettek
Különféle kerti növényeket, úgy mint az ördögszemet, a fekete nadálytőt, a galagonyát vagy éppen a baradicskórót évszázadokon keresztül fogyasztották az emberek, az ízükért és a nekik tulajdonított gyógyító tulajdonságokért egyaránt. A baradicskórót például már a 17. századtól használták rovarriasztóként, illetve dohos szobákban légfrissítőként is. Gyakran használták ételízesítéshez, például omlettek, pudingok és sütemények mellett. Általában spenóttal együtt tálalták. Sokáig úgy tartották róla, hogy segíti a gyomrot a sós hal megemésztésében.
Támogasd a szerkesztőségét!
történelmi magazin
legújabb számát?
kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
Az első 500 előfizetőnek.
- A pestisjárvány miatt szenteltette magát pappá az opera műfajának megteremtője 20:20
- Új kampánnyal hívja fel a figyelmet a Szintlépés Alapítvány az adó 1%-ának fontosságára 17:40
- 7+1 híres merénylet a történelemből 17:20
- Bányatörvényeket is fordított a Nap és a Föld távolságát elsőként meghatározó Hell Miksa 17:05
- Szökött rabszolgáknak és bűnözőknek is menedéket nyújtottak a római katakombák 14:20
- Színészportrék és workshopok színesítik az nemzetiségi színházak idei fesztiválját 13:20
- Visszakerült Kolozsborsára a budapesti raktárépületből előkerült görögkatolikus harang 11:20
- Görkorcsolyás lányok tették sikeressé a világ leghíresebb gyorsétteremláncát 09:50